Генчев: Ако бях съдия, щях да дам червен картон на Купър и дузпа за ЦСКА


F.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев сподели, че иска повече креативност и концентрация от своя отбор в мача с Берое. Той определи съперника като доста стабилен и сериозен отбор.

"От първия ден им казах, че ни чака много тежък мач срещу отбор, който е спечелил почти всички гостувания. Играчите тренираха с настроение и имаше нужната концентрация. Берое падна само от ЦСКА като гост. Те са много добре организирани и играят прибрано и подредено. У дома и стените помагат. Имаме безрезервна подкрепа от публиката. Тук сме максимално концентрирани, така трябва да е и при гостуванията“, започна Генчев.

"Асен Митков има контузия, която ще го извади за повече от месец от игра. Макун и Охене не бяха добре, започнаха да тренират вчера. Ван дер Каап има проблеми и ще трябва да се оперира. Евертон Бала досега не е тренирал с отбора. Очаквам да се включи и да видим какво е състоянието му. Но и той е под голяма въпросителна. Искам повече креативност в атака и повече успеваемост в защита. "Берое“ са агресивни и добре групирани в защита. Нуждаем се от креативност и концентрация в тази зона. Нека БФС отоговорят какво са видели за тези глоби. Не е имало никакви проблеми, не е имало нищо нередно. Ние като клуб няма как да контролираме феновете какво да скандират. Напълно подкрепям позицията на клуба, защото това са грешни пари. Не съм гледал причините, но вчера имахме среща с ръководството и позицията ни е единодушна. Тези глоби нямат възпитателен ефект, а само носят финансови санкции“, продължи Генчев.

"Не е приятно за нито един футболист. Проблемът за него дойде, защото на подготовката направи контузия. После я повтори. Когато усети болка не казва навреме, за да не губи от тренировъчния процес. Почувствал е болка, влиза да тренира така, става по-лошо, защото не е казал. Знаем на какво се дължат контузиите му и ще работим в тази насока. Ако бях съдия в мача с ЦСКА щях да дам червен картон на Купър и след това дузпа. Няма нито една оферта за наш играч, в това число и Сангаре. По принцип не е приятно, когато се изправяш срещу нов треньор. Вероятно може да промени нещо от това, което "Берое“ използваха в последния си мач. Досега всички домакински мачове са ни били срещу отбори и с трима, и с четирима в отбрана. Подготвени сме за всеки един вариант“, завърши Генчев.

62