Локо София и Крумовград без голове


И. Ангелов

В оспорван сблъсък от 12-ия кръг на родната efbet Лига, Локомотив (София) и Крумовград завършиха наравно 0:0 на стадион "Локомотив“ в столичния квартал "Надежда“. И двата отбора демонстрираха борбен дух, но не успяха да впечатлят с особено вдъхновяващо представяне, което доведе до липсата на голове и почти никакви значими възможности.

Двубоят започна с първата добра възможност в полза на гостите в 9-ата минута. Недоразумение в защитата на Локомотив позволи на Матеус Соуса да овладее топката с глава и да опита удар от въздуха в наказателното поле. Въпреки това, Диме Димов се намеси решително, за да блокира удара и да предотврати потенциална заплаха за вратата на Любенов.

През следващите минути опасни ситуации липсваха. В 22-рата минута Диего Рапосо стреля от разстояние, но топката мина над напречната греда. Четвърт час по-късно Диего Рапосо отново показа уменията си със задна ножица след добро подаване от Крумовград, но резултатът остана 0:0.

Без голове през първото полувреме, двата отбора се оттеглиха за почивка. В 45-ата минута Ацка центрира към Аралица след пряк свободен удар, но нападателят стреля твърде високо и неточно. Второто полувреме започна с първия точен удар в мача. В 48-ата минута Анте Аралица насочи с глава към вратата след центриране, но Янко Георгиев спаси уверено.

Въпреки опитите на Локомотив да създаде повече шансове за гол, те не успяха да притеснят значително вратаря на Крумовград. В крайна сметка Светослав Диков пропусна най-добрата възможност за домакините в 88-ата минута, когато засече центриране с глава, но изпрати топката далеч от целта.

Така нулевото равенство остави Локомотив временно на 12-то място с 11 точки, докато Крумовград заема 9-та позиция с 14.

35