Томаш: Единственият проблем е, че имаме 13 национали, a ще тренираме с 6-7 човека


F.

Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция преди домакинството на Септември в мач от родния шампионат. Това ще бъде първо домакинство на стадион "Васил Левски“ с публика за този сезон.

"Радостното е, че ще домакинстваме в София и на "Васил Левски“. Надявам се да дойдат повече фенове. Чисто психологически е добре да има повече публика. Нашата задача е, независимо от фактори, които не зависят от нас, да излезем за победа във всеки един мач“, каза Томаш.

"Ние уважаваме всеки съперник и ще подходим с нужното уважение към Септември. Наблюдавали сме противника, имат силни и слаби страни. Най-важното е ние да преборим себе си. Ние всеки мач излизаме срещу себе си и трябва да направим по-добра версия на себе си. Ние уважаваме всеки съперник. Тази пресконфереция е преди мача със Септември. Аз като старши треньор на ЦСКА държа моите футболисти да са здраво стъпили на земята. Съперникът има своите плюсове и минуси. Разбирам интереса ви към следващия мач (Вечното дерби, б.а.), но тази пресконференция е за мача със Септември. Когато прескачаме етапи или правим големи крачки, може да се сгромолясаме. Играем срещу отбор с млади момчета, които искат да се доказват. Ако си мислим, че сме голямата работа, ще имаме проблем. Трябва да дам максимума на своите футболисти да са на 100%. Когато дойде време за Левски ще говорим“, отговори Томаш на въпрос свързан и с дербито, което предстои в следващия кръг.

"Всеки ден е плюс за мен и за екипа ми. Единственият проблем е, че имаме 13 национали, ще тренираме с 6-7 човека. Всеки ден и всяка тренировка е плюс за нас. Вярвам, че след подготовката нещата ще бъдат много по-добре. Ние нямаме време. Всеки ден на тренировъчното игрище е плюс за всички, които работим заедно“, допълни той.

Томаш бе запитан и за младите футболисти от третия отбор на ЦСКА, които се представят на ниво в Трета лига. "Щом третия отбор всичко е ок, трябва да получат шанс във втория отбор. Ако тогава всичко е ок, тогава ще получат шанс в първия отбор. Не обичам да прескачаме и да правим големи крачки. Крачка по крачка да изградим една сплав. Имаме доста кадърни млади момчета, към които нямаме забележки. Идва период, в който нещата не се получават и кривата е надолу. Стъпка по стъпка. Щом се представят добре, трябва да направят крачка напред и след това друга“, допълни Томаш.

57