Шеф на Локо София: Чуждестранните играчи излизат по-евтино от българските


F.

Локомотив (София) се нуждае приблизително от около два милиона лева, за пусне в експлоатация трибуната на собствения си стадион, която се намира откъм булевард "Рожен". Това обяви днес изпълнителният директор на клуба Иво Котев по време на пресконференцията, на която бяха представени Антон Велков като нов старши треньор и Ратко Достанич като шеф на школата.

Отговорът на Котев беше провокиран от въпрос дали феновете на тима ще се завърнат на трибуната в краткосрочен план. Но Котев заяви, че това ще стане много трудно, тъй като не всичко зависи от футболния клуб, но също така и от общината, и от спортния клуб.

Седалките в сектора трябва да се демонтират, след това трябва измазване и изграждане на нови бетонни пътеходи и стъпала. Освен това клубът ще има проблем и с намиране на седалки, тъй като моделът, който ползват на стадион "Локомотив“, вече не се произвежда. Това обаче не означава, че в квартал "Надежда" са се отказали от намерението да въведат трибуната в експолатация.

След това той говори за селекцията в Локомотив и добави, че когато дойде и зимният трансферен период, "червено-черните" ще бъдат активни и ще търсят играчи. Основно обаче ще се ориентират към чужденците, които се оказват по-евтини откъм финансови претенции.

"Президентът ни Веселин Стоянов е осигурил всичко, което е необходимо за да работи Локомотив. Нямаме финансови проблеми. Но сме се насочили към чужденците, защото са по-евтини. Всички добри български футболисти са с договори. Български футболист ни поиска 12 000 лева заплата. Но разбира се, че българите са с приоритет, но лошото е, че горе-долу цялата "А“ група се е ориентирала към чужденците. Ако има възможност да вземем добър български футболист, разбира се ще го привлечем", добави Иво Котев.

След това той се спря на базата на клуба и добави, че имат подписан договор за ползване на терените в Требич.

"Терените в Требич вече са наши и ще се използват както от мъжкия тим, така и от някои наши формации в школата. ЦСКА 1948 вече няма нищо общо. Паралелно с това работим по проект за изглаждането на още едно изкуствено игрище на нашия стадион", обясни бившият директорът.

44