Томаш отговори на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места


F.

Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш говори на брифинг преди двубоя с Черно море от 10-ия кръг на родния шампионат. "Армейците“ гостуват на стадион "Тича“ във Варна в събота в 20:00 часа.

Томаш бе помолен да коментира факта, че старши треньорът на Левски Станислав Генчев е заявил в свое интервю, че ЦСКА е претендент за титлата, а той заяви: "Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение. Да изведем треньорската професия на друго ниво. Няма да кажа лошо за който и да е колега. Напротив – уважение. ЦСКА е рекордьор по титли, не рекордьор по втори места. Достатъчно ли е“.

"Всеки мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, играл съм и като футболист срещу него. Старши треньорът Илиан Илиев е изградил едно семейство. Спазват се неговите правила преди, по време и след мач. Много добър тест за нас. Но ние имаме една цел – това е победата“, започна Томаш.

"Вижте, това е процес. Ясно е, че ни трябва време, но ние нямаме време. Разполагам с прекрасни хора, добри футболисти. За мен най-важното е да създадем семейство. Неминуемо ни трябва време. Целта на всеки в ЦСКА е ясна. Всеки мач те интересува само победата и нищо друго. Както вие журналистите ги определяте, за нас също е важен всеки мач. Ние играем срещу себе си. Защото не си спомням коя тренировка питах колко са играли срещу ЦСКА. Защото аз съм го правил. Знам каква е нагласата на противника срещу ЦСКА. Искам да направя семейство. Мисля, че съм на прав път“, продължи специалистът.

"Силата на ЦСКА е футбол. Като кажеш "ЦСКА" усещат силата. Всеки противник показва нужното уважение, давайки максимума от възможностите си, даже и отгоре. Ние трябва да преборим себе си във всеки един мач и да гоним единствено победата. Да, понякога може да не се случи, но това е целта. Още като влезем на стадиона да сме с ореол на победител“, каза Томаш.

"Пътуванията се отразяват на футболистите, но се показа, че където и да играем – домакинстваме“, красноречив бе наставникът на ЦСКА.

"Имаме кадрови проблеми. Кордоба има мускулни проблеми, не са големи. Неминуемо в начина на работа, който изискваме с моя екип, интензитетът е доста голям. Въпреки че е шести кръг, средата на сезона, но и началото, е неминуемо да има разтежения. Мускулът има памет“.

"Лиъм (б.р. - Купър) ще бъде в групата, ще решаваме непосредствено преди мача. Имаме още една тренировка“, продължи Томаш за шотландския бранител.

"Няма как да те стряска нещо, което обичаш. Като имаш отговорност – това е привилегия. Имаше въпрос, че съм излязъл от зоната си на комфорт. Аз съм си вкъщи. Благодарение на екипа си, аз съм тук. Искам спортно-технически да създадем семейство, трябва и в клуба да създадем. Радвам се, че запалваме "червената“ общност. Трябва да бъдем факелът, но не сте видели това, което може червената общност на терена“.

40