Джеймс Ето'о: Искам да съм шампион с ЦСКА


F.

Новото попълнение на ЦСКА Джеймс Ето'о сподели пред "Мач Телеграф", че в отбора ще се опитат да атакуват титлата и участие в оссновната фаза на Шампионска лига. Бившият футболист на Ботев Пловдив коментира победата на "червените" над Локо Сф с 3:0 в "Надежда" и разкри, че има чувството, че е част от този отбор от една година.

- Джеймс, как се чувстваш като футболист на ЦСКА?

- Наистина съм щастлив да съм тук. Чувствам се великолепно. Съотборниците ми помагат да се интегрирам по най-добрия начин и мога да кажа, че първите ми впечатления от всички в ЦСКА са превъзходни.

- Бързо ли се стигна до сделката между теб и клуба?

- Трябва да призная, че до мача на Ботев с ЦСКА наскоро нямах никаква идея за интерес от страна на клуба към мен. Събитията се развиха много бързо, буквално за няколко дни. ЦСКА е голям клуб и за мен е изключителна чест да нося червената фланелка.

- Имаше ли колебание в това да преминеш от Ботев Пд в ЦСКА?

- ЦСКА е много голям клуб, съставът е пълен с качествени футболисти, така че нямах никакви колебания. Зареден съм с огромна амбиция да успея тук. Разбира се, благодарен съм на Ботев за всичко, което направиха за мен.

- Започна ли да свикваш със съотборниците и треньорите?

- Всички в отбора ме приеха много добре. Честно да ви кажа, чувствам се все едно съм тук от една година. Адаптацията протича много гладко и бързо, за което още веднъж искам да благодаря на треньорите и съотборниците ми.

- Какво искаш да постигнеш с ЦСКА?

- Имам големи цели. Искам да съм шампион, искаме да се опитаме да влезем в Шампионската лига. В клуб като ЦСКА няма как да имаш други амбиции, просто е невъзможно. Знаем колко много хора ни подкрепят и какви са мечтите им.

30