Кокала: На Левски целта е шампионската титла, другото е губене на време


F.

Легендата на Левски - Емил Велев, коментира за "Мач Телеграф" представянето на тима при 4:2 над ФК ЦСКА 1948, както и решението Джавад Ел Джемили да бъде изваден от групата. Както е известно, той също имаше проблем с един от чужденците на "Герена" и дори се стигна до неговото отстраняване. Това бе Юсуф Рабех. А по ирония на съдбата и той е от Мароко, откъдето са корените на Ел Джемили.

"Важна и хубава победа за Левски. Явно паузата за националите добре се е отразила на всички в отбора. Изиграха един добър мач. Действаше се бързо. Имаше много ситуации за гол и влязоха четири от тях. Отбелязаха се красиви попадения. Хубавото е, че счупихме каръка срещу ЦСКА 1948. Много малко победи имахме срещу тях преди този мач. С тях се играе трудно и имат добър отбор. Доволен съм от представянето на Сангаре. Добре беше за него да успее, защото в последните мачове не му се получи. Той е голмайстор, но проблем при него беше физическата подготовка. Сега игра 90 минути. Прекъсването беше добре за него, а и вероятно за футболистите във всички отбори. Играчите бяха свежи и физически добре подготвени", започна той.

"Това беше ценен успех. Всеки път, когато побеждаваш, е добре. И обратното, ако не печелиш, се отдалечаваш от целите, които си си поставил. На Левски знаем, че целта е шампионска титла. Другото е губене на време. Щом Станислав Генчев си е избрал тази схема на игра, значи за него е най-добра. Вижда се, че се работи и играчите разбират неговата философия. Явно му се получава. Може би не във всеки мач, но в повечето. В крайна сметка той е треньор и той преценява нещата. Не се забеляза липсата на Джемили. Не знам каква е ситуацията около него и не е редно да я коментираме. Мен ме изненадва това, че Марин Петков не започва в мачовете като титуляр. Той е един от най-стойностните играчи на отбора. Нестандартен играч е и има добър удар. Не се притеснява да го прилага от всякаква дистанция и в мача с ЦСКА 1948 вкара хубав гол", сподели Велев.

34