Генчев: ЦСКА 1948 са сериозен отбор, не е случайно, че още нямат загуба


F.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев остана много доволен от свършената работа в паузата за национални отбори.

"Напълно сме готови за мача. Мисля, че прекъсването за националните отбори дойде навреме. Свършихме доста работа с играчите, които бяха тук. Националите ни са в добро състояние, най-вече Марин и Алекс, с изключение на Макун, който има нужда малко повече време за възстановяване. Той е пътувал доста, направи само една тренировка с отбора, а и не игра изобщо във втория мач, което не е хубаво за играч като него. Има нужда от игровва практика Проблеми имаме с Митков и Лима, които са трайно контузени“, започна Генчев.

"Най-много наблегнахме върху играта в атака, създаването и реализирането на положения. Още с Ботев Враца реализирахме 3 гола и създадохме още 5 ситуации. Надявам се, че още срещу ЦСКА 1948 ще запазим това и ще се върнем не само към победите, но и към головете“, продължи Генчев.

"Най-рано следващия месец може да се появи в игра Илиян Стефанов. Възстановява се добре, тренира добре, но преди да станат шест месеца от контузията, няма как да го използваме, за да запазим здравето на играча. Затова и не игра в контролата с Ботев Враца. ЦСКА 1948 са много сериозен отбор и не е случайно, че все още нямат загуба. Сплав между опитни и млади играчи, имат много качествени индивидуалности в атака, които сами могат да решат мач. Надявам се, че ние ще успеем да ги изненадаме, а не те нас. Макун когато дойде при нас не бе водил пълноценна подготовка. Трябваше му малко време да навакса физически, да свикне с нашата постройка. Беше достигнал много добро състояние и дойде време да замине за Венецуела. Изпратиха ми програмата, по която е тренирал и за последните 12 дни има 2 нормални тренировки и 30 минути в мача с Боливия. Това е твърде малко и се връща почти на изходна позиция. Това мога да кажа за него. Всички се надяваме да не говорим за съдии след мачовете. Надявам се промяната да е за добро. Не само ние, а никой да не коментира съдиите, а да говорим само за това, което се е случило на терена“, завърши Генчев.

20