Легенда на Левски: ЦСКА 1948 е добър отбор


Н. Гавазов

Легендата на Левски – Войн Войнов – сподели пред "Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящото гостуване на "сините“ в Бистрица на ЦСКА 1948. Той призна, че е очарован от играта на част от новите играчи, но според него Мустафа Сангаре е по-полезен, когато влиза от пейката след почивката.

"Очаквам победа за Левски над ЦСКА 1948! Щом целта е първото място, трябва във всеки двубой да излизаме за трите точки и да ги печелим. В никакъв случай няма да е лесно в Бистрица. ЦСКА 1948 е добър отбор. Всички в клуба им си вършат работата. Ще бъде оспорван мач, но давам леко предимство за Левски. Мисля, че ще успеем да победим. Паузата беше за всички отбори и според мен няма плюс или минус. Нормално беше да има лек спад в последните мачове. След серия от силни среши идва един такъв момент. Важното е, когато има спад, бързо да бъде преодолян. Мисля, че вече сме го направили и от този мач срещу ЦСКА 1948 очаквам отново Левски да заиграе силно и да печели всеки двубой.

Определено се вижда работата на Генчев. Той е добър специалист и заедно с помощниците му си вършат добре работата. В отбора има нови играчи и на мен лично ми допадат. Особено двамата бекове. Много добро мнение имам за тях и дори си мисля, че във фаза атака могат още повече от това, което показаха до този момент. И Майкон, и Алдаир са бързи и участват добре в атаката. От Мустафа Сангаре също съм впечатлен, но при него, като че ли прибързаха да го пускат сред титулярните 11. Той вършеше прекрасна работа, когато влизаше като резерва. Но това най-добре го знае Генчев, той знае в каква форма са играчите и дали ще свършат добра работа в предстоящата среща. Ако той прецени да е титуляр, ще бъде! Според мен, ключовото в този двубой е да не им даваме инициативата. Когато дадеш инициативата на противника, всеки започва да го усеща и това започва да ти създава много неприятности. Левски винаги е атакувал! Независимо срещу кой отбор се изправя! Затова ние трябва да бъдем инициативни още от първата секунда и да не им даваме възможност изобщо да си помислят, че може да вземат нещо от мача“, заяви Войнов.

38