ЦСКА ще опита да се върне на победния път в "Надежда"


F.

Локомотив София - ЦСКА
Стадион: "Локомотив", София
Дата: 16.09.2024 г.
Час: 19:45


ЦСКА гостува на Локо София на стадиона в квартал "Надежда" при подновяването на шампионата след паузата за националните отбори. "Армейците" стартираха кошмарно през тази кампания, което наложи до смяната Томислав Стипич с Александър Томаш. Последният дебютира в предходния кръг, но и той инкасира загуба. Факт е обаче, че "червените" се подсилиха с доста футболисти, като най-сериозно впечатление прави името на доскорошния капитан на Лийдс Юнайтед - Лиъм Купър, който обаче ще е под въпрос за двубоя. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Новият нападател на ЦСКА Аарон Исека ще може да дебютира за “червените" още в понеделник срещу Локо. Участието на бившия младежки национал на Белгия в мача беше под въпрос, но не заради контузия, а защото той получи червен картон в последния си двубой с екипа на ОФИ преди да бъде трансфериран.

Съществуваше вариант наказанието на Исека да бъде пренесено, независимо че той вече е част от друго първенство. ФИФА дава относителна свобода на отделните федерации как да процедират при подобни казуси, но в случая това няма значение, защото санкцията на Аарон Исека от три мача беше намалена.

От ОФИ обжалваха червения картон на нападателя веднага след двубоя с Атромитос. Вчера излезе решението на Апелативната комисия към Гръцката футболна федерация, която намали санкцията на Исека само на един мач. Той вече я изтърпя при победата над Волос и сега няма пречка да дебютира за ЦСКА. За брата на Миши Батшуай “червените" платиха 1,2 млн. евро.

Най-новото попълнение на ЦСКА Лиъм Купър ще носи номер 6 на гърба си при “червените". Столичани пуснаха снимки в социалните мрежи, където защитникът позира с фланелката на клуба. За последно с номер 6 игра Християн Петров, но през този сезон българският бранител носи номер 4 на гърба си. Интересното е, че сегашният треньор на ЦСКА Александър Томаш също игра с шестицата докато беше активен футболист на "червените". Шотландецът се превърна в 12-ото и може би най-сериозно попълнение през това лято за ЦСКА. Купър пристига от Лийдс, където има на сметката си 284 мача, от които 64 в Премиър лийг.

Купър направи вчера първа тренировка под ръководството на Александър Томаш. Шотландският защитник показа добро настроение, но все още не ясно дали ще се появи в игра в срещата с "железничарите".

В треньорския щаб на ЦСКА са притеснени за състоянието на тревното покритие на стадиона в "Надежда“. “Армейците" играха на това съоръжение само преди две седмици в дебюта на Александър Томаш. Тогава тимът домакинства на Ботев Пловдив заради затварянето на "Васил Левски“.

Игрището не в особено впечатляващ вид, но ставаше за футбол. Проблемът е, че на него преди няколко дни се проведе демонстративен мач за 95-годишнината на Локо София, а утре Септември София ще посрещне там Славия. Сериозната натовареност и влошаващото се време в София създават предпоставки състоянието на терена доста да се влоши за понеделнишкия сблъсък.

Както е известно, той е първият за сезона, на който публика на ЦСКА ще може да присъства след тежкото наказание от БФС за ексцесиите в баража с ФК ЦСКА 1948. “Червените" получиха 1200 билета на цена от 20 лева, които се продават на касите на националния стадион. Прогнозите са, че те ще бъдат изчерпани съвсем скоро и не е изключено от домакините да дадат още от ценните хартийки. Проблемът на стадиона е, че сектор "В" е считан за опасен за зрители и от години стои затворен.

Иначе трансфер имаше и при Локо София. Тимът подписа договор с мароканеца Анисе Бру. Дясното крило идва при "железничарите“ като свободен агент. Бру е на 25 години и може да играе по двата фланга на атаката, но номиналната му позиция е вдясно на централния нападател. Последният клуб на нападателя е третодивизионният белгийски Стандарт Лиеж 16. Техничарят е юноша на друг белгийски тим – Гент. Минал е и през нидерландския Рода. На Балканите Бру е играл за гръцкия Лариса. Подобно на новите в ЦСКА, и той е под въпрос за срещата.

Старши треньорът на Локомотив София – Иван Колев ще заложи от първата минута на централен нападател Анте Аралица за предстоящото столично дерби. Аралица, който се възстановяваше от контузия, се завърна на игрището в последния кръг срещу бившия си отбор Локомотив Пловдив при равенството 1:1. Той влезе като резерва в 65-ата минута, заменяйки Светослав Диков, който вероятно ще остане на пейката за мача с "червените“.

Аралица се отличи с гол в своя последен мач преди контузията, допринасяйки за победата с 2:1 над Черно море на 4 август, също в "Надежда“. След това той пропусна три седмици поради травма. С екипа на Локомотив Пловдив хърватският нападател отбеляза 13 гола в елита, но така и не е успял да вкара срещу ЦСКА. Също така се очаква скоро да бъде обявено дали друг ключов играч на Локо София - Валентин Николов, който също е контузен, ще участва в мача срещу 31-кратните шампиони на България.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
28