Ботев Пловдив хвърли око на вратар от Първа лига


Н. Гавазов

Ботев Пловдив иска вратаря на Спартак Варна Мартин Величков, пише "Тема Спорт". 24-годишният страж на соколите е впечатлил спортният щаб на жълто-черните с изявите си от началото на сезона и през миналия в Етър.

Това лято Величков бе привлечен на "Коритото" от бившия вече треньор на вратарите на тима Тодор Кючуков. През настоящата кампания записа 5 сухи мрежи. Сега обаче трансферът няма как да се осъществи, защото пазарът е затворен. От Ботев Пд обаче са готови през зимата да подпишат с младия страж, като изпратят доста добра оферта на соколите. На "Колежа" имат доста вратарти в момента, но нито един от тях не убеждава и се търси вариант за бъдещето. Величков обаче е хванал окото и на клубове от чужбина. Интересното е, че преди време той изкара проби в Локомотив Пд при Тодор Кючуков, но тогава нямаше как да бъде привлечен на "Лаута".

В повторния треньорски дебют на Кириакос Георгиу за Спартак Варна и първи мач като старши треньор за него в елита, соколите могат да прекъснат кошмарна серия в днешното си гостуване на Ботев Враца.

Фактите сочат, че варненци нямат победа на този терен в мач от елита близо 39 години, след като за последно спечелиха с 1:0 на 26 октомври 1985-а.

В последвалите 5 срещи Ботев запивса 4 победи и едно равенство, което бе фиксирано в последния двубой между двата съперника под Околчица.

Все пак е важно да се отбележи, че в периода 11 март 1989 - 15 август 2022 година двата тима не са играли един срещу друг в групата на майсторите.

Добрата новина за соколите преди мача е завръщането в групата на контузения Франьо Пърце.

33