Легенда на ЦСКА: Томаш е правилният избор за треньор на тима


F.

Бившият футболист на ЦСКА Димитър Иванов сподели пред "Мач Телеграф", че "червените" ще се вдигнат след една победа в предстоящата среща с Локомотив (София). Авторът на най-бързия гол във Вечното дерби коментира назначението на треньора Александър Томаш и заяви, че паузата за националите е дошла точно навреме за клуба.

"Сигурен съм, че ЦСКА ще спечели срещата с Локо Сф. След този мач си мисля, че отборът ще тръгне нагоре. Познавам Александър Томаш и знам как работи. Той ще успее да вдигне момчетата и мисля, че ще се поздравят с успех в "Надежда". Стартът беше тежък, но нещата ще се наредят. Доста нови играчи се взеха. Най-вероятно всеки един от тях е бил поискан от Томаш и колегите му. Преценили са, че имат нужда от тези играчи и те са част от отбора вече. С доста играчи се водеха преговори и вярвам, че са се взели качествени момчета. ЦСКА в каквато и криза да изпадне винаги идва един момент, когато се вдига и започва да печели. Неприятно беше, че сезонът започна тежко. Сега ще е по-трудно да се наваксат точките, но си мисля, че и при другите отбори ще настъпят спадове. Всеки клуб изпада в криза и колкото по-бързо я преодолее, толкова по-добре. Аз мисля, че първенството е в много ранен етап и отборите са равностойни. Лудогорец, Левски, Черно море и другите отбори също ще имат сривове. В тези моменти ЦСКА трябва да се възползва и да навакса пасива. Предполагам, че ако успеят да го направят, ще настигнат преките си конкуренти", започна Иванов.

"Паузата определено дойде навреме за ЦСКА. След като момчетата натрупаха незадоволителни резултати и тази пауза за националите идва точно в правилния момент за "червените". Добре дошла е, защото имаше треньорска смяна и съответно през това време Томаш и помощниците му можеха да направят нужните корекции и промени. По всяка вероятност Томаш познаваше играчите на ЦСКА още преди да ги поеме, защото ги е гледал като треньор на Спартак Вн. Но като качества ги е видял и ги е преценил през тези две седмици. Имал е достатъчно време, за да прецени на кои футболисти ще разчита. Вече има ясна представа кои ще са сред титулярите и кои ще влизат от пейката. Наясно е кой играч по какъв начин да го използва. Определено според мен Томаш е точният човек за ЦСКА. Познавам го и него, и Филип Филипов. Играли сме заедно. Много добро мнение имам за тях. И двамата имат съвременни разбирания за играта и винаги са готови да ти помогнат или да ти влязат в положение. Ако няма единомислие се работи трудно, но точно в тази ситуация мисля, че такова има. Всички те искат да вдигнат ЦСКА и вярвам, че ще го направят!", завърши той.

36