Венци Стефанов: Съдиите трябва да мислят за играта


Н. Гавазов

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира назначението на Станислав Тодоров за шеф на Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

"Тодоров бе добър съдия и се надявам да се покаже и като добър съдийски началник. Президентът Георги Иванов правилно казва, че ако не се справят, ще има още промени. Това е правилният начин - който не се справя със задълженията си, да затвори вратата от външната страна.

За да предприеме тези промени, Георги Иванов е видял проблем. Кашай се справяше за "2+", а Борбалан беше малко по-добре от него - може да получи "3-". Това са оценки по шестобалната система. Съдиите и съдийският шеф да мислят за играта и за справедливостта на терена.

Между другото, на мача със Северна Ирландия в Пловдив видях един съдия, който ако свири в нашето първенство, ще бъде линчуван бързо. Линчуван е меко казано. Показваше картончета на нашите за най-малкото, а за гостите спести на няколко пъти. Не ми хареса съдийството на този грък. За мен националният отбор на България трябва да играе в провинцията само при форсмажорни обстоятелства", заяви Стефанов.

25