Доста проблеми пред Станислав Генчев преди мача в Бистрица


F.

Треньорът на Левски Станислав Генчев има сериозни главоболия преди гостуването на ФК ЦСКА 1948.

Двубоят в Бистрица е в неделя и ще стартира в 19:15 часа. Почти сигурно 43-годишният наставник няма да може да разчита на Карлос Охене за гостуването на столичани.

Ганаецът е измъчван от травма в коляното и по време на паузата в шампионата той не тренира, за да премине през няколко процедури. Контузията го измъчва от няколко двубоя, а срещу Спартак Варна (0:0), твърди "Тема Спорт".

31-годишният полузащитник стисна зъби и изигра пълни 90 минути. Проблемът му обаче се е засилил и лекарският щаб е препоръчал той да не се натоварва. Станислав Генчев не може да използва в тази зона и Асен Митков. Младежкият национал е преследван от травми от началото на сезона и отново няма да бъде на разположение на треньора.

Това означава, че фаворит за позицията пред тримата защитници е Клемент Икенна. 21-годишният нигериец има на сметката си 4 двубоя от старта на кампанията, но в тях той се появяваше от резервната скамейка. За момента снажният халф (б.а. - висок е 183 см) не успява да спечели битката с по-опитния Охене за място сред титулярите.

Икенна е силен във физическите дуели и показва добър усет към пресичането на подаванията от страна на противниците, но е много колеблив в комбинациите със своите съотборници и почти винаги греши, когато предприема пасове напред.

Все пак Станислав Генчев запазва спокойствие и е сигурен, че нигериецът ще се справи със задачите си в предстоящия двубой срещу ФК ЦСКА 1948, ако се случи очакваният вариант Карлос Охене да не е готов.

24