Две компании ще са основните изпълнители по строежа на "Българска армия"


F.

Две компании ще са основните изпълнители по изграждането на новия стадион на ЦСКА, съобщава "Тема спорт". Една от тях е водещата строителна фирма у нас и една от най-големите в Югоизточна Европа - "Главболгарстрой", която работи по множество държавни проекти. Другата пък е със седалище в Русе, като именно тя първа ще влезе в парцела на вече разрушения "Българска армия", за да даде старт на конструктивните дейности. Разбира се, по реализирането на плана, изготвен от архитектурното бюро "ИПА", ще работят и много подизпълнители.

Както е известно, в периода от април до юли смолянската компания "Ростер" демонтира и разчисти напълно стария стадион и прилежащите към него части и в момента целият имот е изравнен със земята. Целият процес по реконструкцията на дома на ЦСКА се ръководи от дружеството "Спортни имоти Българска армия", в което клубът и спортното министерство участват с равни дялове. Тоест всички решения преминават през одобрение от държавата, което в някаква степен и забавя скоростта, с която се движи проектът. Затова и се получава няколкомесечната пауза от края на демонтажа до началото на строителните дейности. По време на нея се подготвят нужните документи и трябва официално да се подпишат договори с въпросните изпълнители. Когато всичко това се случи, от Борисовата градина ще анонсират официално дата за "първа копка". Идеята е тя да се състои през следващия месец.

Според предварителния план строителните дейности ще отнемат около година и половина. Проектът предвижда използване на готови конструктивни елементи , изработени извън зоната на парка в съответствие с модерните тенденции за реконструкция на такъв тип обекти.

21