Емил Гъргоров-Бадема стана спортен директор


F.

Бившият халф на ЦСКА, Лудогорец, Локомотив Пловдив, Берое, ЦСКА 1948 и др. Емил Гъргоров вече има ново амплоа. Той се е насочил към поприще извън терена, след като сложи край на кариерата си. 43-годишният Гъргоров ще е спортен директор на Рилски спортист, твърди "Тема Спорт". Именно при скиорите Бадема игра за последно. Доскоро той попадаше в групата на самоковци, но вече ще отговаря за спортните неща в клуба. Както е известно, старши треньор на Рилецо е Пламен Крумов.

Друг ветеран Йордан Минев (43 г.) обаче продължава да е на терена за Рилски спортист. Вчера той дори вкара при победата над Оборище Панагюрище с 3:2 на стадиона в Долна баня. Причината самоковци да домакинстват там е, че на тяхното съоръжение "Искър“ тече ремонт – поставя се лекоатлетическа писта. Другите два гола за победата над Оборище в междинния 7-и кръг на Югозападната Трета лига отбелязаха Добромир Панчаревски и Красимир Панчев, а за панагюрци се разписаха Георги Анев и Петко Петков. Загубата бе първа за водения от Борислав Кьосев тим. Рилецо пък падна за сефте миналия тур – 3:4 от лидера Кюстендил. Самоковци и Оборище се очертават като основни съперници на кюстендилци в битката за промоция. Рилецо има 2 мача по-малко от лидера.

Тренировки със скиорите от известно време води Валери Божинов. Бившият национал обаче само поддържа форма и помага със съвети на младите момчета.

32