ЦСКА плаща близо 1,5 милиона за нов нападател


F.

Нападателят на Легия Варшава Блаж Крамер е пред трансфер в ЦСКА. Според информацията на "Тема Спорт“, "червените“ са постигнали споразумение с полския клуб относно трансферната сума за правата му, а 28-годишният словенец също е дал принципно съгласие за осъществяването на сделката.

Полското издание “Legia.net" съобщава, че ЦСКА ще плати 700-800 хиляди евро (1,4 – 1,6 милиона лева) за словенския нападател. Българският клуб е готов да изпълни исканията на Легия относно финансовите параметри на трансфера.

Предстои да бъдат уточнени последните детайли по сделката и 191-сантиметровият нападател да пристигне в София, за да подпише своя договор.

ЦСКА търси спешно подсилване в атака преди затварянето на трансферния прозорец.

Блаж Крамер има договор с Легия до края на сезона, а това лято беше много близо до трансфер на стойност 500 000 евро в турския Коняспор. Той дори пътува до Турция, но в крайна сметка сделката пропадна и той се върна във Варшава.

От началото на сезона в полската Екстракласа Крамер има 3 гола и 1 асистенция в 6 мача, както и 2 гола и 3 асистенции в 5 участия по пътя на Легия към груповата фаза на Лигата на конференциите.

Словенецът дори игра в титулярния състав в четвъртък вечерта при победата с 1:0 над косовския Дрита в реванша от плейофа на турнира.

42