Генчев: ЦСКА са по-облагодетелстваният отбор


F.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев обяви, че вярва в победата над Спартак Варна и счита тима си за по-класния в сблъсъка.

"Аз лично се съмнявам, че Спартак ще се промени след Томаш. Който и да дойде за 2 дни няма да направи големи промени. Готови сме за всякакъв вариант. За втори мач ще ни се наложи да играем срещу отбор, който извършва смяна на треньора. Ние трябва да играем нашата игра, нашата дисциплина, нашите изисквания. Ако го направим, ще излезем като победители“, започна Генчев.

"Единствено Митков няма да е на разположение. Получи лека травма, която няма да му позволи да играе. Пламен Андреев най-късно утре ще бъде с финализиран трансфер във Фейенорд. Не сме мислили за заместник, тази оферта ни изненада. Ако има свободен вратар, бихме реагирали, защото трансферният прозорец затваря. Ако няма, ще разчитаме на наличните вратари. Със сигурност ЦСКА са по-облагодетелствания отбор от тази промяна. Ние имаме 3 поредни гостувания, но за нас не е проблем. По-важното е, че за ЦСКА състоянието не отговаря на качеството на футболистите им. Новият треньор ще има 7 седмици и две паузи за национални отбори, за да ги вкара в ритъм. Не знам откъде дойде тази идея да се сменят 8-и и 12-и кръг, защо не с 10-и или 14-и, не знам. В момента ЦСКА са печеливши от тази промяна. Трябваше да се играе или по програма или в началото при жребия, като се види, че има концерт, да се сменят тогава мачовете. Чух интересно предложение да се сменят и кръговете втория полусезон. Защо да не се направи това. Ние и Ботев сме най-ощетени. Ние имаме три гостувания, те четири“, продължи треньорът.

"Искам да кажа, че футболистите винаги са тренирали сериозно всяка седмица. И сега беше така. Може би в деня на мача с Хебър се е получило някакво подценяване. Аз изисквам, защото знам, че могат повече. Ако не можеха, нямаше да искам нищо. Щях да съм доволен на трите точки и победа с 1:0. Но те могат повече. Дали ще има промени ще видите на мача. При нас няма резерви и титуляри.  Атмосферата ще е много добре. Спартак Варна има добър отбор, който играе футбол. Надявам се след мача да не говорим за съдията, а за футболните достойнства. Тази пауза за национални отбори ще ни се отрази добре, за да можем да работим повече, да имаме двуразови тренировки. Ще можем да подобрим някои неща, които се показват по показателите, че изоставаме. Дано да победим, защото след победа се работи много по-лесно. Матей Маркович е напълно здрав, в добро състояние. Нямам притеснение. Иван Андонов се завръща в тренировъчния процес от утре. Огнян Владимиров ще попадне в групата като резервен вариант. Ние не разчитаме противника да е слаб, а ние да играем добре и да излезем като победители. Друго не ме интересува. Може да се отрази и негативно, и положително смяната. Всяка рокада носи положителен заряд в отбора. По-важно е какво правим ние, имаме по-добър отбор и по-добри футболисти. От нас зависи изхода на двубоя. Винаги ще играем с трима централни защитници. Специални мерки не взимаме за нито един футболист, в това число и Ахмед Ахмедов. Ако всички играем заедно в атака ще имаме повече възможности за успех“, завърши Генчев.

30