Пробвайте знак Х за ЦСКА - Ботев Пловдив


F.

ЦСКА - Ботев Пловдив
Стадион: "Локомотив", София
Дата: 30.08.2024 г.
Час: 21:30


ЦСКА приема Ботев Пловдив на стадиона на Локо София в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. Това е последен двубой, в който "армейците" са наказани от БФС и на трибуните отново няма да има публика на домакините (ще бъдат допуснати само 200 привърженици от Пловдив). Заради концерите на националния стадион - "червените" са принудени да се преместят в "Надежда". Двубоят вероятно ще е първия за новия треньор на ЦСКА Александър Томаш. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Александър Томаш се завърна в редиците на “армейците", а негови помощници ще бъдат Косьо Мирчев и Христо Колев. Треньор на вратарите в щаба на Томаш е Тодор Кючуков. Илиян Митрев остава кондиционен треньор на тима. Интересното е, че вече бившият наставник Томислав Стипич все още не е постигнал договорка с ръководството на клуба. До последно обаче ще е под въпрос дали Томаш ще дебютира в този сблъсък или след паузата за националните отбори. В противен случай отборът ще е воден от наставника на дублиращия тим - Владо Манчев, но тактиката ще е подготвена от Томаш. Последният разрази цяла сага с пристигането си в ЦСКА, като столичният гранд плати много сериозна неустойка на вече бившия му клуб Спартак Варна. Заплатената от "червените" сума е около четвърт милион лева.

Един от привлечените през лятото в ЦСКА Джейсън Локило най-вероятно ще се завърне в игра при домакинството на "червените"срещу Ботев Пловдив в петък вечер. Той лекуваше контузия, която го извади от строя за гостуването на Арда в Кърджали, загубено с 1:2. От понеделник крилото поднови тренировки, като първоначално се готви индивидуално, но вече води занимания с основната група. Локило, който дойде в ЦСКА това лято от английския Хъл Сити, взе участие в два мача на "червените" - срещу Спартак Варна и Славия, но после получи контузия.

Днес ще стане ясно дали Локило ще може да започне като титуляр или ще се появи като смяна, в зависимост от физическото си състояние след травмата.

Очаква се в състава да има няколко промени спрямо загубата в Кърджали. Въпреки това почти сигурно Иван Турицов ще остане отново резерва след слабия мач със Славия.

Засега извън групата на ЦСКА остават Мартин Стойчев, Илиян Антонов, Георги Чорбаджийски и Лумбард Делова, който също получи контузия преди гостуването на Арда. Това са основните проблеми, които ще има Томаш преди първия си мач като треньор на 31-кратните шампиони на страната.

Любопитно е да се отбележи, че Александър Томаш победи Ботев Пловдив преди броени дни, но като треньор на Спартак Варна. "Соколите" се разправиха с "канарчетата", при това в Коматево (1:0). Седмица по-късно съдбата ще изправи Томаш отново срещу Ботев, но този път като наставник на ЦСКА.

Иначе Ботев ще е без нентралният нападател Мартин Секулич, който ще продължи кариерата си в Русия. Преди ден той бе продаден на втородивизионния Урал. Старши треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез със сигурност ще направи промени, за да опита е една идея по-малко предвидим за своя опонент на треньорската скамейка.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
28