Левски с поредна жалба, този път срещу решението на БФС за Вечното дерби


F.

От Левски излязоха с декларация след решението на Апелативната комисия към Българския футболен съюз, която постанови размяна на 8-и и 12-и кръг в Първа Лига. Така двубоят между "сините" и ЦСКА, който по програма е от 8-и кръг, ще се изиграе на 19 октомври на Националния стадион "Васил Левски".

От ръководството на клуба от "Сухата река" остро разкритикуваха Българския футболен съюз и президента Георги Иванов-Гонзо, като са но мнение че взетите решения са в ущърб на Левски.

Ето и пълният текст на тяхната декларация:

"На война като на война. Това е негласното послание на хората от Апелативната комисия на БФС с днешното им решение. С него буквално се потъпква феърплея и погазва принципа на равнопоставеност на отборите. Обещания, които новият президент размахваше от трибуната на Конгреса, след който застана начело на футболната ни централа. Близо пет месеца по-късно от тях няма и следа, важното е да не се променят тенденциите. Които близо 15 години са в посока на един отбор!

Днес стана кристално ясно, че няма нужда да се спазват закони и принципи, важното е да се удари по "Левски"!

Дебело подчертаваме, че "ПФК Левски" няма нищо против да има публика на двата отбора на мачовете с "ЦСКА-София", но не за сметка на феърплея и утвърдения спортен календар.

Какво се промени в позицията на президента на БФС Георги Иванов за 5 дни? Той обяви в интервю за "Дарик" радио следното: "Предвид ситуацията, която имаме - Националният стадион е даден за концерт, имахме разговори с Община, полиция, тяхното мнение, както и нашето е, че за здравето и безопасността най-добрият вариант е да се играе на "Герена". Несериозно е да коментирам предложението за смяна на кръгове".

Понеже всеки левскар познава Гонзо искаме да го питаме как точно за няколко дни си смени коренно позицията? И как от несериозно предложението стана сериозно и бе облечено като решение? Откъде е дошло позвъняването, което е преобърнало коренно мнението му и изведнъж несериозната тема със смяна на кръгове стана реалност? Кръгове не са били пренареждани даже и в Зимбабве, така че отново се прочухме със нечовешка глупост пред целия свят. Но за глупостта граници няма!

Ясно ни е, че след като започнахме силно шампионата е хубаво за Хегемона в българския футбол, "Левски" да бъде спрян колкото се може по-бързо. Затова сега програмата е претворена като по "поръчка" - 4 гостувания в следващите 5 кръга! Това противоречи на всички принципи на правене на програма - 3 поредни гостувания, при това на сериозни съперници. За почти два месеца - от 23 август до новата дата за дербито - 19 октомври "Левски" ще има само един мач на стадион "Георги Аспарухов".

Променената програма след днешното решение на Апелативната комисия ощетява "Левски" и ни поставя в крайно неравнопоставена ситуация с основните ни съперници в шампионата. Започна се с наряда на Кабаков в Разград, продължи се с назначаването на съдия, сътворил най-чутовния гаф от началото на сезона като ВАР рефер на мача на съперника ни в събота "Спартак" (Варна), който вместо наказание, получи подарък - наряд за мача на "Коритото" срещу "Левски", за да бъде сложена поантата - решението на чиновниците от днес!

Искаме да попитаме всички комисии и комисийки, членове и обществени съвети, Изпълком и всички останали в Бояна, след като за концерта на Андреа Бочели се знае от март, защо не се взеха мерки още на жребия? На никой ли не му хрумна, че ще има проблем с този мач и защо тогава не се потърси начин да се пренареди програмата, а сега се налага да се излагате с безпринципни решения? Има ли друго първенство, в което програмата се прави за 1-2 кръга напред? Има ли друго първенство, в което се дава лиценз на стадиони, които във втори кръг се затварят за ремонт и се пренарежда цялата програма. Не ви ли писна да ставате за резил? Не ви ли омръзна да показвате неуважение към най-големия клуб в България? След като решението да се играе мач на "Герена" с "ЦСКА-София" е толкова неправилно и противоречи на нормативните документи, ще поеме ли сега някой отговорност за взимането му?

На зложелателите държим да кажем, че "Левски" не се страхува от нито един съперник и нито един мач. Дразни ни безпринципността и факта, че решенията на всички комисии - Дисциплинарна, Съдийска, Спортно-техническа, а вече и Апелативна продължават да са в една и съща посока и никога в ущърб на Хегемона! Искаме просто да играем футбол и да развиваме отбора си, а не да воюваме сами срещу всички. Омръзна ни най-важните моменти в първенството да не се случват на терена, а в кабинетите в БФС.

Започнете най-после да мислите за футбола, да взимате адекватни мерки или се омитайте!".

31