Стипич вече не е треньор на ЦСКА


F.

Томислав Стипич вече не е треньор на ЦСКА. Ето какво обявиха "армейците":

"ЦСКА започна преговори с Томислав Стипич и неговия треньорски щаб за прекратяване на договорите им по взаимно съгласие. С оглед резултатите, които не отговарят на стандарта на клуба, Стипич и членовете на екипа му се съгласиха да не водят отбора и да не правят публични изявления до приключването на преговорите.

Допълнителна информация ще бъде дадена в най-кратки срокове".

Специалистът, който пое отбора през лятото, е отстранен от поста му, след като "червените" записаха невиждан срам от четири десетилетия, стартирайки с четири загуби от първите си пет мача в елита на България.

Наставникът обаче продължава да създава проблем на клуба, тъй като след дълги преговори този следобед с ръководните фактори в клуба Стоян Орманджиев, Филип Филипов и Михаил Александров, е отказал да признае грешките си.

Бившият треньор на Рига първо вбесил шефовете си, след като тимът му изглежда катастрофално през последните седмици и не показва по никакъв начин как може да изведе отбора си от тази ситуация.

Освен това Стипич отказал днес да се раздели по взаимно съгласие с ЦСКА, като заявил, че си иска парите за всичките възнаграждения до края на сезона.

Той бил категоричен, че причините за играта на отбора са били навсякъде другаде, но не и при него, като дори и започнал да наглее, обявявайки за една от причините, че "червените" в момента нямат клубен стадион. Нещо, което той знаеше с пристигането си в София, тъй като вече стадион "Българска армия" беше в историята и беше започнала реконструкцията.

За хърватина пък това няма да е най-краткият му престои начело на отбор, тъй като през 2019 година изкарва едва 34 дни начело на швейцарския Грасхопър и след три равни и две загуби е освободен.

51