Шведи изпратиха оферта за защитник на Лудогорец


Н. Гавазов

От Юргорден са пратили вчера първата си конкретна оферта към Лудогорец за Аслак фон Витри. Това обявиха медиите в Швеция. Още преди седмица се появиха информации, че те на всяка цена искат да си върнат норвежеца, а това бе потвърдено и от ръководството на тима. През зимата тимът от Стокхолм е направил запитване за условията, при които "орлите“ биха се разделили с десния си бранител. Тогава цената на Витри е била 15 милиона крони (б.р. 1 320 000 евро или около 2 550 000 лева). Сега офертата на Юргорден е била над тази сума. Освен това шведите са били провели и разговор с него, за да видят дали е готов отново да се върне на север.

"Най-големият български клуб взе сериозна преднина в първия плейоф с Петрокуб. А бившият десен бек Аслак фон Витри започна като десен бек от началото. С този резултат Лудогорец със сигурност ще продължи в Европа“, отчитат медиите в Швеция.

Допълнителен коз за Юргорден е, че Витри има договор с "орлите“ до края на първенството. И не е ясно дали ще приеме офертата им да подпише поне за още един сезон.

34