Локо София картотекира Диара


Н. Гавазов

Локомотив София уреди с картотека последното си ново попълнение – Мамаду Диара. 25-годишният централен защитник ще бъде на разположение на треньора Иван Колев за днешното домакинство на Ботев Враца, но е малко вероятно да попадне в титулярния състав. Припомняме, че през седмицата бранителят парафира със столичните железничари до края на сезона с опция за удължаване на договора.

Високият 192 сантиметра футболист е защитавал цветовете на клубове от своята родина, както и на първодивизионния словенски Копер. За последно Диара е играл в третодивизионния френски Париж 13 Атлетико.

Защитникът изкара пробен период, преди да се обвърже с железничарите. Той бе привлечен за заместник на продадения в португалския втородивизионен Пасош де Ферейра – Гонсало Кардосо.

Подобно на колегата си Тодор Янчев, треньорът на Локомотив – Иван Колев – също не възнамерява да прави промени в титулярния си състав спрямо равенството 0:0 с ЦСКА 1948 в последния кръг. Червено-черните се представиха много стабилно и само спорно съдийско решение за отменен гол на Симеон Славчев ги лиши от победата. Тимът не познава вкуса на загубата вече в 4 двубоя, като записа 2 ремита и 2 победи след 1:6 от Левски на старта на сезона.

28