Генчев: Футболът е за феновете – трябва да има и гостуващи, и домакински фенове


F.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев обяви, че футболистите му нямат търпение да вземат реванш за загубените точки срещу Лудогорец в домакинството на Хебър. Той взе отношение и по казуса с мача с ЦСКА, който бе преместен на стадион "Виваком арена - Георги Аспарухов“ без гостуваща публика.

"От клуба ще излезем с официално становище за това нещо. Предпочитам да се концентрирам към мача с Хебър. За мен отлагане на мача не е вариант. Има пауза и 21 дни нямаше да има двубои. Най-добрият вариант бе да се обърнат 8-ми и 10-и кръг, но явно това е отпаднало“, започна Генчев.

"Още на първата тренировка направихме разбор на мача с Лудогорец и не трябва да търсим оправдание със съдията. Ако бяхме запазили концентрация можеше да победим въпреки него. Клубът излезе със становище, четох и хубав анализ на Детелин Баялцалиев. Няма какво да кажа. Футболистите нямат търпение за следващия мач, защото искат да се реваншират, те знаят, че в Разград не трябваше да губим. Няма напрежение, бяха много концентрирани. Футболът е за феновете – трябва да има и гостуващи, и домакински позиции. Само можем да гадаем дали ще има промяна в позицията на БФС“, каза още Генчев.

"Със сигурност търся вината в себе си. Правя анализ къде сме сгрешили. Системата на игра няма да бъде сменена срещу нито един противник, така свикват повече с нея, колкото повече се играе така. Относно титулярния състав – бих започнал отново с него. Всичко друго е само въпрос на догадки дали би имало нещо. Грешка в титулярния състав и системата няма, други са грешките, които направихме. Митков е добре, тренира наравно със съотборниците си. Фабио Лима ще преценим след тренировката. Трима ще трябва да отпаднат от групата, защото нямаме нито един контузен футболист. Това е част от треньорската работа. Трябва да казваме, че някой отпада, друг няма да е титуляр. Трябва да намерим баланса. Не винаги всеки един футболист, който тренира добре, може да получи шанс. Имаме право на само пет смени и няма как всички да играят. Със сигурност не се представихме, както можем в атака. Имахме 3-4 контраатаки, които не развихме добре. Там обаче съперникът бе с един от най-добрите играчи у нас, с опит в евротурнирите, Шампионска лига. Мачът с Хебър ще бъде много различен. Нашата задача е да обърнем внимание на това нещо – да няма подценяване. Направихме дълъг разбор на мача с Лудогорец. Последният мач с Ботев загубиха с 0:1, но можеха да стигнат до точка. Не са никак лош отбор. Рано или късно идва момент, в който всеки отбор губи. Но никога няма подходящ момент за загуба. Но трябва да ни даде насоки в какво да работим. Когато побеждаваш 4 или 5:0 винаги може да се заблудиш, макар че ние правим анализ след всеки мач“, завърши Генчев.

37