В Лудогорец водят преговори със сърбин за нов треньор


F.

Ръководството на Лудогорец води преговори със сръбски треньор, твърди "Тема Спорт“. Те са в напреднала фаза и до дни може да се стигне до стискане на ръката.

До момента сърбин не е водил разградчани. Но в миналото доста наставници от съседната ни страна са били спрягани за горещия стол. Сред тях бе и бившият треньор на Партизан Белград и настоящ на ЦСКА Москва Марко Николич.

В момента начело на разградчани е Захари Сираков. Той бе сложен временно на поста след отстраняването на Георги Дерменджиев. Последният бе освободен след срамното 2:7 след продължения от Карабах в мача реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Сираков дебютира в елита с 1:0 над Левски в събота. Той ще изведе състава и в предстоящото домакинство на молдовския Петрокуб от плейофите за влизане в Лига Европа. Почти сигурно ще го води и в реванша, който е на 29 август.

Очаква се Лудогорец да има нов треньор в предстоящата в началото на септември пауза в първенството заради старта на националния отбор в Лигата на нациите. За последно орлите бяха водени от чужденец през сезон 2022/23.

Тогава те започнаха онази кампания със словенеца Анте Шимунджа начело. През пролетта на 2023-а обаче на него му бе посочена вратата. След това орлите бяха водени от Ивайло Петев и Георги Дерменджиев.

През миналата седмица се появиха информации, че Лудогорец преговаря с руснака Станислав Черчесов. В момента обаче той е селекционер на националния отбор на Казахстан, а преди това води Ференцварош. Специалистът опроверга твърденията, че е канен от разградчани.

Същото направи и изпълнителният директор Ангел Петричев. Има обаче и вариант Черчесов да бъде консултант на Захари Сираков, на когото бе треньор в Амкар Перм.

33