Стипич: За 63 дни в България съм имал само един лош ден


F.

Наставникът на ЦСКА Томислав Стипич даде пресконференция преди столичното дерби от петия кръг на родния шампионат срещу Славия. Ето какво обяви треньорът на "армейците" пред репортерите:

"Тук съм вече 63 дни и сме имали само един наистина лош днес - във Врана. Всички останали бяха много добри. За всички нас беше болезнена ситуация този ден. Сега имаме време да използваме този мач за поправка. Мисля, че ще покажем, че сме различен отбор. Взехме разочарованието и го превърнахме в мотивация. Играхме в Лудогорец първия си мач. Мисля, че изиграхме добър мач, но загубихме. След този мач бяхме доволни от себе си. Сега моята работа е да не бъда доволен от такъв мач, защото загубихме, независимо от кого. Ако си склонен да си доволен от загуба срещу Лудогорец, ти си способен и да подцениш противник като Спартак. Всичко това е в начина на мислене и фокуса, ние качествата ги имаме", започна Стипич.

"Програмата е много важна за началото на сезона. Като цяло във футбола и искам да видя тези обстоятелства без излишни емоции и го приемаме, както е. От друга страна имахме време да тренираме повече неща с оглед на отложените мачове".

През цялото време се питахте кога ще има ЦСКА нападател и играчите изобщо не играеха към 16-ия метър на съперника, защото играчите си мислеха, че няма нападател, с когото да комбинират. Единствено, когато се чувстваш част от нещо, тогава можеш да дадеш всичко от себе си. За мен е много важно да имаш феновете зад себе си. За футболистите също е важно да имат подкрепата от трибуните.

"Факт е, че в първите три мача допуснахме пет гола, което е много. Иван не беше виновен, но ще видим кой ще бъде под рамката на вратата, след като наказанието на Бусато изтече. Ще решим в последния момент, ще говорим с двамата вратари, с треньора на вратарите и ще се доверя изцяло на инстинкта си", каза още Стипич.

"Шакич тренира с отбора, Юга от две седмици е в добро здраве и играе от десетина дни с втория отбор. Колкото до Брадли де Нойер не съм запознат с неговата ситуация. Говоря за тях изцяло с уважение. Когато са играли за нашия клуб, винаги за давали всичко от себе си. От своя страна те са получавали своите възнаграждения, така че и от страна на клуба е имало уважение. Единственото, което има значение е профилът на играчите".

"Най-важното е българското първенство са първите 15-20 минути. Как ще влезеш в мача. Ако обърнете внимание как Славия влезе в мача срещу Спартак - много агресивно и Варна не успяха да се върнат в играта. Дори и да видите как започнахме ние мача с Лудогорец, дори те не успяха да се върнат в мача, както искаха".

30