ЦСКА ще опита да се реваншира на феновете си с победа над Славия


F.

ЦСКА - Славия
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 17.08.2024 г.
Час: 19:00


ЦСКА приема Славия на националния стадион в среща от предстоящия 5-ти кръг на родния шампионат. "Армейците" доста се изложиха преди две седмици, когато инкасираха малко очаквана загуба край морето (0:3 от новака Спартак Варна). След това почиваха, заради отложен мач, а сега ще искат да се реваншират на феновете си. Славия обаче е отбор, който винаги е труден за прогнозиране. Все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак 1.

В лагера на ЦСКА няма проблеми с наказани или контузени играчи, като Томислав Стипич ще може да заложи на най-доброто. Треньорът обаче няма право на грешна стъпка, като в противен случай е много вероятно да започне да се говори за негова смяна, след едва 5 кръга.

Едно от новите попълненя на ЦСКА през това лято се очаква да поведе атаката на отбора в съботното домакинство срещу Славия. От началото на сезона Стипич залага твърдо в предни позиции на младия Георги Чорбаджийски. Годуин Коялипу вече проведе няколко тренировки с червените, работи усърдно и се очаква да е титуляр. Той е водил подготовка с белгийския Беверен, откъдето дойде преди малко повече от седмица.

Заради слабото си представяне при гостуването на Спартак Варна, загубено с 0:3, Станислав Шопов няма да играе срещу Славия. Той ще остане на пейката. Пред Стипич има и вратарска дилема. Изтече наказанието на Густаво Бусато и той влиза в битка за мястото под рамката с родния национал Николай Дюлгеров. Последният все още не е показал на сто процента, че заслужава да е избор №1, като имаше колебания в изявите си при тежката загуба от Спартак във Варна.

Иван Турицов е другият, който се очаква да заеме своето титулярно място в края на защитата. Националът преподписа с ЦСКА в малко преди началото на сезона, но при Стипич се е появявал единствено като резерва. Този път обаче ще започне от 1-ата минута.

Нападателят на Славия - Карл Фабиен е под въпрос за предстоящия мач с ЦСКА. Французинът тренира на облекчен режим заради травма в адукторите. От щаба на "белите“ се надяват Фабиен да се възстанови до срещата. Това обаче ще стане ясно в деня на мача. Други проблеми, в лагера на "белите", няма.

ЦСКА е наказан без фенове, но от Славия се възползваха от вратичка в правилника и ще получат малко количество билети като гостуваща публика. Това накара и ЦСКА да потърсят вратичка в правилника и така - на стадиона ще има организирана група деца, които да подкрепят "армейците". Така този път на домакински мач на "червените" ще има някаква атмосфера по трибуните.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЛАВИЯ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
30