Най-малките фенове ще бъдат допуснати на стадиона за ЦСКА - Славия?


F.

Стотици фенове на ЦСКА се организират в социалните мрежи с искане към "червенотою ръководство, съобщава "Тема Спорт".

След като съперникът в следващия кръг Славия показа познаване на наредбата и уреди присъствие на 200 свои привърженици на стадион "Васил Левски", сега желанието на запалянковците на "армейците" е и техният любим клуб да се възползва максимално от нормативните уредби на БФС. Както е известно, в момента 31-кратните шампиони изтърпяват наказанието си от 3 домакинства без публика заради ексцесиите по време на европейския бараж с ФК ЦСКА 1948. Оказва се обаче, че от Борисовата градина може да използват вратичка, която да им позволи поне някаква подкрепа, каквато ще имат футболистите на Златомир Загрочич в събота.

В Алинея 1 на Член 72 от Дисциплинарния правилник се казва, че при влязло наказание "забрана за игра пред публика" на стадиона няма право да присъства никаква публика. В алинея 2 на същия член обаче се уточнява, че забраната не се прилага по отношение на: максимум до 200 души от клуба-гост, които притежават билети за Сектор А, максимум до 20 ВИП гости за всеки от двата клуба, делегациите от максимум 55 човека, журналисти, полицаи, служители на стадиона, до 25 представители на БФС и до 5 представители на БПФЛ. Също така могат да присъстват и деца до 14 години (придружени от 1 възрастен на всеки 30 деца) от училища и/или футболни академии, поканени на мача безплатно.

Феновете изискват от ЦСКА да се възползва от тази възможност и да уреди и организира присъствието на деца до 14 години. Според запознати от клуба вече са се задействали. Привържениците се чудят защо това не се е случило още за предишното домакинство срещу Хебър.

22