Локо София се подсили с французин


Н. Гавазов

Централен защитник пристигна в Локо София. Става въпрос за 24-годишния французин Сандро Тремуле, съобщава "Тема Спорт“. Той вече започна тренировки с червено-черните. Треньорският щаб начело с Иван Колев обаче иска първо да тестват Тремуле, преди да се стигне евентуално до неговото привличане.

Бранителят, който може да действа и като ляв бек, е роден във френския град Сет, където започва футболната си кариера. Той има и мадагаскарско гражданство, като е викан за националния отбор на африканската страна.

За последно е в белгийския втородивизионен Серен. Там преминава през лятото на 2022 година. В първия си сезон записва 16 мача за Серен в елита на Белгия. След това обаче тимът изпадна във втория ешелон.

Освен за Сет, във Франция Тремуле е играл още за Льо Кре, Ван и Нарбон. Червено-черните се надяват, че в лицето на Сандро ще намерят заместник на продадения в португалския Пасош де Ферейра Гонсало Кардосо. Той бе трансфериран за втородивизионния тим за над 100 хиляди евро.

С евентуалното привличане на френския централен защитник в "Надежда“ ще бъде сложен край на лятната селекция.

Настроението при червено-черните се повиши след втората поредна победа в шампионата – 1:0 над Септември София, след като в предишния кръг бе надигран Черно море с 2:1 у дома. В следващия кръг Локо приема ЦСКА 1948. След това предстои и домакинство на Ботев Враца. Така близо месец "железничарите" няма да напуснат столицата.

26