Вечното дерби може да не се играе на "Васил Левски", БФС ще се допита до МВР


F.

Спортно-техническата комисия на БФС поиска допълнителни становища от СДВР, Столична община, Министерството на спорта и Професионалната лига, за да вземе решение как да процедира с "Вечното дерби" между ЦСКА и Левски, което трябва да се играе в 8-ия кръг.

Също така централата пренасрочи мача между Хебър Пазарджик и Ботев Пловдим за стадион "Христо Ботев" в Града под тепетата.

Решения на СТК на БФС:

След като разгледа представени становища от ПФК Левски (Сф) и ПФК ЦСКА-София относно изиграване на срещата помежду им в VIII-ми кръг на Първа професионална лига, СТК отлага решението си за следващо заседание, като иска  становища по горното от БПФЛ, СДВР, Столична община и Министерство на спорта като собственик на Националния стадион Васил Левски.

Срещата от 5-ти кръг на Втора професионална футболна лига между отборите на ПФК Лудогорец II (Разград) и Добруджа 1919 (Дч) ще се играе по програма на 18.08/неделя/2024 година от 19.30 часа, вместо от 18.00 часа.
 Поради продължаващите ремонтни дейности на тревното покритие на стадион "Г. Бенковски“ гр. Пазарджик, ПФК "Хебър 1918“ Пз ще играе домакинската си среща от  V -ти кръг на Първа професионална футболна лига,  между отборите на ПФК "Хебър 1918“ Пз и ПФК "Ботев“ Пд по програма на 18.08/неделя/2024 година от 21.15 часа на стадион "Хр. Ботев“ в Пловдив.

29