Разплакалият ЦСКА – София: Показахме, че сме гладни за победи


Н. Гавазов

Нападателят на Спартак (Варна) Ахмед Ахмедов получи наградата за футболист №1 на третия кръг в Първа лига. Той отбеляза два гола при разгромната победа на "соколите" над ЦСКА с 3:0.

Ето какво каза той след награждаването в "Пресклуб България":

"Не мога да се наричам герой. Всички се старахме много в този мач, дадохме всичко от себе си. Бях възнаграден с два гола с помощта на моите съотборници. Щастлив съм. Бях близо до хеттрика, но не можах да вкарам.

Искам да победим Славия, ще дадем всичко от себе си. Надявам се да

вкарам и да продължа да вкарвам. Много работа, всеки ден работим на 100%, даваме всичко от себе си и резултатите се виждат. Разбира се, Александър Томаш ни подготвя много добре, много добър треньор и се вижда това.

Не ни притеснява че вдигаме летвата. Излизаме мач за мач и се опитваме всеки двубой да побеждаваме.

Феновете бяха напълнили стадиона, много ни помогнаха, дадоха ни сили много срещу ЦСКА - София.

Още е много рано да се говори за цели. Гледаме всеки мач да побеждаваме, още е много рано да се коментира. Надявам се да съберем колкото се може повече точки.

Наистина с резултатите, които показахме за първите три кръга, всички очакват повече от нас. Надяваме се да побеждаваме и другите мачове.

Гледам да не мисля за трансфери и слухове. Футболист съм на Спартак и съм се концентрирал върху отбора.

Томаш ни надъхваше и ни успокояваше да не се притесняваме, че играем срещу един от грандовете. Наистина ни помогна много. По-специално е чувството, когато играеш срещу бивш отбор. Бил съм и в ЦСКА, и в Славия. Познавам се с всички момчета, по-специално е чувството.

Чувствам се добре, но не мога да кажа, че съм в най добрата си форма. Опитвам се да се подобряваме и се надявам да стана още по-добър. Опитвам се да подобрявам всичко и работя за това всеки ден.

Мисля, че разликата е голяма между Първи и Втора лига. По-бързо е темпото, повече футбол се играе, докато във Втора лига има повече единоборства и борба.

Дали бих се върнал в ЦСКА, или Славия? На такива въпроси не обичам да отговарям, ще запазя за себе си отговора. Имам отговор, но не искам да отговаря.

Мисля, че това са слухове, че ме следят от националния. Всеки един футболист се надява да играе за националния отбор, но не знам какво да кажа. Не мога да коментирам.

Не искам да мисля за трансфери сега. Всички първенства са много добри, но гледам Висшата лига.

Искаме да стигнем колкото се може по-нагоре. Дай Боже шампиони. Не сме си говорили, гледаме всеки мач да побеждаваме и да сме нагоре в таблицата. Вижда се и от резултатите. Гладни сме за победи и това се видя и срещу ЦСКА-София".

45