Генчев: Ние бяхме тези, които създадоха повече голови положения


F.

Левски записа трета поредна победа в efbet Лига, след като надви Локомотив Пловдив на стадион "Лаута". Tреньорът на сините, Станислав Генчев, изрази задоволството си от постигнатия успех в интервю след мача.

"Много съм доволен от победата. Играем на доста негостоприемен стадион и за нас бяха важни трите точки. Важно е, че ги постигнахме с добра игра и много положения. Трябва да отдадем заслуженото на отбора на Локомотив Пловдив, който през цялото време се опитваше да играе футбол и да ни притиска, но мисля, че победата е напълно заслужена. Ние бяхме тези, които създадоха повече голови положения, вкарахме два гола и изпуснахме поне още пет."

Генчев похвали и треньора на Локомотив, Любослав Пенев, за дисциплината и играта на отбора му: "Любо Пенев е треньор, който изисква изключителна дисциплина от своя отбор. Те винаги пробват да пресира високо и да играят футбол, което всъщност и ние искаме. Искаме да се надиграваме с противниците и който е по-добър, да победи. В днешния мач ние бяхме по-добри."

На въпрос за грешките в защита, Генчев призна, че те са неизбежни, но отборът работи усилено за тяхното минимизиране: "Все пак сме хора и нашите футболисти са хора. Допуснахме няколко грешки, но срещу добър отбор като Локомотив Пловдив те бяха в рамките на нормалното. Най-важното е, че тръгваме изключително доволни, когато моите отбори побеждават с чиста мрежа."

Относно новите попълнения и тяхното включване в отбора, Генчев коментира: "Не мога да кажа точно в момента, дали ще видим още нови лица. Всичко зависи от състоянието на играчите и как тренират."

В края на интервюто Генчев сподели задоволството си от старта на сезона и подкрепата на феновете: "Винаги сме работили в тази насока – аз и моят треньорски щаб – за да може отборът да стартира по най-добрия начин и да стои в челото на класирането. Виждате каква подкрепа имаме от трибуните. Искам още веднъж да благодаря на феновете, които са плътно зад нас. Навсякъде се чувстваме като домакини и от наша страна трябва да продължим по същия начин – да ги радваме с победи и добри игри."

За следващия мач срещу Крумовград, Генчев призна, че очаква труден двубой: "Очакваме изключително неудобен съперник с много добри и качествени футболисти. Те играят доста време заедно в определен стил и знаят какво трябва да правят на терена. Чака ни доста неприятен противник, но ние имаме голямо предимство и трябва да победим", каза Генчев в ефира на Диема

37