Пробвайте знак Х за Спартак Варна - ЦСКА


F.

Спартак Варна - ЦСКА
Стадион: "Спартак", Варна
Дата: 03.08.2024 г.
Час: 19:00


ЦСКА гостува на Спартак Варна на "Коритото" в среща от 3-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" не започнаха добре шампионата, инкасирайки загуба от Лудогорец, за да се стигне до задължителната победа над Хебър. Сега пред Томислав Стипич идва следващото предизвикателство - визита във Варна на Спартак, при това без фенове от столицата, които все още са наказани. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Това е трети пореден мач, в който на вратата на ЦСКА няма друга опция, освен Иван Дюлгеров. След тази среща обаче изтича наказанието на миналогодишният несменяем титуляр на "армейската" врата - Густаво Бусато. За следващият мач треньорският щаб ще има не леката задача да избира между двамата класни вратари. Бразилецът обаче няма да е на разположение за настоящия двубой.

И като става дума за национали - този на Косово Лумбард Делова е под въпрос за двубоя. През седмицата той бе с настинка и пропусна няколко тренировки. Браян Кордоба изглежда като логичен избор, в случай че Делова не е готов. Иначе новото попъление изглежда се сработи бързо и доста добре съв съотборнците и си даде заявка за титулярното място.

Доста любопитен е фактът, че Иван Турицов не е първи избор на Томислав Стипич, поне в първите два двубоя. Националът на България дълго време беше пред трансфер в чужбина, но ръководството на клуба го нави да преподпише. Турицов обаче остана на пейката в Разград и срещу Хебър, за сметка на Тибо Вион. Ще е интересно дали това ще се повтори и във Варна.

Очакванията са, че извън групата ще останат Амос Юга, Брадли де Нойер, Матиас Фаетон и Емануел Шакич. 4-мата не попадат в сметките на треньорския щаб и ръководството се опита да се раздели с тях. ЦСКА продължава да търси купувач на Фаетон, който беше най-скъпото попълнение за миналото лято. За него бяха платени близо 1,5 милиона евро на Гренобъл.

Доскорошният капитан Амос Юга игра за дубъла на "червените" при загубата от Добруджа във Втора лига. Емануел Шакич пристигна на "Армията" по изричното настояване на бившия треньор Нестор Ел Маестро. Брадли де Нойер пък бе отстранен от отбора за непрофесионално отношение към работния процес още в края на юни.

Последното ново попълнение Джейсън Локило ще бъде в групата за двубоя срещу "соколите". Той обаче е изостана с подготовката и не може да изкара пълни 90 минути. Локило ще се появи в игра като резерва в заключителните минути на мача. Очакванията към този са доста големи и за радост на феновете, той ще направи своя дебют.

"Гледах няколко пъти мача на ЦСКА с Лудогорец. През първото полувреме отборът игра много силно. Такава преса никой друг не може да направи срещу Лудогорец в България. Стипич е добър треньор. Убедих се в това. За да подходиш така срещу разградчани, не се иска само да имаш добри футболисти, а да притежаваш и големи топки. Направиха ми впечатление детайли в играта на ЦСКА, които рядко се виждат в България", заяви треньорът на Спартак - Александър Томаш преди мача.

 

ПРОГНОЗА: СПАРТАК ВАРНА - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
39