Играч на ЦСКА е в трансферния списък на Лудогорец


F.

Трансферният пазар в България може да бъде взривен преди затварянето му в първите дни на месец септември, информира "Тема Спорт".

Полузащитникът на ЦСКА Марселино Кареасо е сред трансферните цели на шампиона Лудогорец според добре информиран източник.

Колумбийският халф, който има и венецуелско гражданство, е бил силно желан от разградчани още преди да облече червената фланелка в началото на септември 2022-ра. Тогава разградчани са изпратили също оферта за него, но от "Българска армия" са били по-настоятелни, като по непотвърдена информация за правата му са заплатени 100 хиляди евро на предишния му клуб Онсе Калдас. Предимството е било в предложените лични условия и комисионната, която е получил неговият агент.

С екипа на ЦСКА до момента Кареасо има 52 мача, в които е отбелязал 6 гола. Той вече е неизменен титуляр и под ръководството на Томислав Стипич, като от началото на сезона е взел участие и в двата мача на армейците, като се разписа при успеха над Хебър с 3:1.

В момента пазарната цена на колумбиеца според сайта Transfermarkt е достигнала 1.5 милиона евро.

В Лудогорец виждат Кареасо като потенциален заместник на Якуб Пьотровски, който почти сигурно ще бъде продаден. Според полските медии към участника на Евро 2024 сериозен интерес има от страна на няколко клуба, като от Разград са готови да се разделят с халфа за сума от над 5 милиона евро.

40