Шефовете на Левски обявили на играчите, че ще има по-високи заплати, но при едно условие


F.

Левски стартира сезона с две разгромни победи - с 6:1 срещу Локомотив София и с 4:0 над Ботев Враца на "Герена". "Сините" завоюваха шест точки при голова разлика 10:1. Това радва треньорския щаб и футболистите за свършената работа, но и носи финансови стимули за самите играчи. Ръководството на столичани е заявило на тима, че изразителните победи ще носят допълнителни средства към заплатите им. Към заложените в договорите премии за успех има и такива за головото изражение на резултатите.

Както бе досега, бонусите ще бъдат в максимален размер само при победи срещу ЦСКА и Лудогорец. Втората категория са някои от тимовете, които в последния сезон завършиха в горната плейофна шестица, в зависимост от това дали двубоят е на "Герена", или навън, като към тях се прибавят и тези с изразителен резултат.

Това несъмнено вдига желанието на футболистите да постигат победи с повече попадения. Стилът, на който залага Станислав Генчев, е подвластен именно на директния футбол и отборът се стреми всяка атака да я завърши с удар. Сега обаче ще си проличи дали "сините" могат да продължат да бъдат толкова резултатни в срещите си, защото следват мачове срещу по-стойностни отбори - Локомотив Пловдив, Крумовград и Лудогорец.

През миналия сезон ръководството опита да стимулира футболистите със солидни бонуси за класиране в евротурнирите, но тимът не успя да изпълни тази цел. Ако Левски стане шампион, футболистите ще получат огромна отборна премия, чийто размер не е уточняван. Ще има бонус и при спечелване на Купата на България, както бе и при триумфа през 2022 година срещу ЦСКА на финала, пише "Тема Спорт".

44