Легенда на Ботев: Срещу Панатинайкос е мачът на годината


Н. Гавазов

Легендата на Ботев Пловдив Георги Георгиев – Гецата коментира пред "Мач Телеграф“, че срещу Локо Пловдив трябва да се хвърли най-доброто.

"Очаквам победа за Ботев, въпреки че Любо Пенев ми е приятел и много кадърен човек. В момента Ботев според мен е по-добър отбор. Особено, когато играят на свой терен. Но няма да се изненадам, ако мачът завърши наравно, защото напрежението и в двата лагера ще е голямо. Двете водещи фигури в двата състава са Ивелин Попов и Димитър Илиев. Въпреки че и двамата вече са сред по-опитните играчи, може да кажем, че са едни от най-добрите в България. Те са към края на кариерите си, но показват добри игри. Когато извадиха от игра Ивелин Попов, се видя, че липсва много на терена. Веднага се забелязва. Най-важен е мачът с Панатинайкос другата седмица. Трябва да играят смело, решително и концентрирано. Играл съм срещу тях с ЦСКА и ги победихме и в двата мача. Те имаха тогава седем национали в състава си и бяха много силни“, коментира Гецата.

"Трябва с помощта на публиката Ботев да победи. Мачът в Европа е по-важен. Панатинайкос не показа особено силна игра. За мен това е мачът на Ботев, защото с Локо винаги могат да играят. Трябва да се изчистят някои наивни грешки, които бяха допуснати в Гърция. През първото полувреме не ми харесаха как стоят, но през втората част нещата се промениха. Сега трябва да започнат силно от първата секунда и така да продължат до края. В състава на Панатинайкос има трима играчи, които са много класни, но другите не са нещо особено. Трима не са цял отбор! Това трябва да е мачът на годината за Ботев Пд! В никакъв случай не бива да се отпускат срещу Локо Пд! Трябва да дадат всичко от себе си и в този двубой. Когато играеш през няколко дни, по два пъти в седмицата, тогава се добива най-добра форма. Трябва да излязат и срещу Локо, и срещу Панатинайкос с най-доброто!“, завърши Георгиев.

23