3 гола и 3 точки за ЦСКА срещу Хебър


F.

ЦСКА постигна първа победа за сезона в efbet Лига след комфортен домакински успех с 3:1 срещу Хебър Пазарджик.

Станислав Шопов и Марселино Кареасо се разписаха преди почивката, а през втората част Георги Чорбаджийски вкара първия си гол с червената фланелка в елита. 

Почетен гол за Хебър отбеляза Набил Макни.

"Червените" диктуваха събитията на терена през цялото игрово време и без проблеми стигнаха до трите точки.

Срещата се игра пред празните трибуни на Националния стадион "Васил Левски" заради наказание на ЦСКА след нахлуването на фенове по време на баража срещу ЦСКА 1948 в края на миналия сезон.

Станислав Шопов вкара първия гол за "армейците" през сезона. Халфът откри резултата в 19-а минута след асистенция на Джонатан Линдсет. Норвежецът пусна успореден пас за Шопов, който чукна топката и след рикошет в крака на Олексий Збун влезе в мрежата. При попадението останаха съмнения за засада за паса на Вион към Линдсет, но след преглеждане на ситуацията попадението бе потвърдено.

В средата на първата част Тобиас Хайнц бе изведен на чиста позиция, но стреля право в ръцете на вратаря Дебърлиев. Хайнц имаше още една ситуация, като този път топката срещна напречната греда след негов удар от трудна позиция.

Минута преди почивката ЦСКА стигна до втори гол. Този път Марселино Кареасо бе точен отново след пас на Линдсет.

В 58-ата минута Георги Чорбаджийски опита удар от разстояние, но Дебърлиев внимаваше и изби в корнер.

Чорбаджийски дочака своя момент в 81-а минута, когато получи пас от Марселино и технично прати топката в далечния удар, отбелязвайки първия си гол за представителния отбор на ЦСКА в елита.

Две минути по-късно Хебър използва отпускането в редиците на "червените" и след бързо хвърлен тъч топката стигна до Набил Макни, който реализира почетното попадение за пазарджиклии. 

39