ЦСКА ще запише първа победа за новия сезон


F.

ЦСКА - Хебър
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 27.07.2024 г.
Час: 19:00


ЦСКА приема Хебър Пазарджик на националния стадион в среща от 2-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" не стартираха по мечтания начин в първенството. Въпреки че не играха никак лошо, хората на Стипич инкасираха поражение в Разград, при това след автогол на Християн Петров. Сега "армейците" ще опитат да се коригират и да се поздравят с първа победа в официален мач за новия сезон. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Новият капитан на ЦСКА Джонатан Линдсет ще бъде на разположение на Томислав Стипич за предстоящото домакинство на Хебър. Норвежецът бе сменен принудително при загубата с 0:1 от Лудогорец в неделя, след като в средата на втората част даде знак на треньорския щаб, че не може да продължи.

Последвалите медицински прегледи обаче показали, че е ставало въпрос за моментна болка и Линдсет се готви наравно със съотборниците си за сблъсъка с пазарджиклии. В Разград се потвърди новината, че от новия сезон именно плеймейкърът ще извежда ЦСКА с капитанската лента. Той я наследи от напусналия Юрген Матай и от Амос Юга, които бяха нейни притежатели през миналата кампания. Самият Юга пък не попадна в групата за мача в Разград. Говори се, че от ЦСКА правят всичко възможно, за да се разделят по взаимно съгласие с национала на Централноафриканска република. Подобни преговори се водят и с агентите на Емануел Шакич, който бе доведен в отбора от миналия наставник Нестор Ел Маестро.

Шакич и Юга отново няма да са в групата за мача, а рокади не се очертават. Не е изключено ЦСКА да излезе в събота без нито една промяна в стартовия състав. Всички в клуба са останали доволни отбора в Разград, като единственото разочарование е от резултата, който се получи. Както вече стана ясно - Християн Петров си отбеляза автогол, но въпреки това вторият капитан е получил подкрепа от всички в клуба. Петров отново ще е титуляр и дори ще е със статут на втори капитан.

Хебър също не започна добре в шампионата. Загуба от Спартак Варна у дома, като дори не това бяха акцентите от двубоя, а теренът на стадиона в Пазарджик. Клубът получи ултиматум от БФС, а реакцията бе мигновенна. Ръководството на Хебър обяви, че започват работа по новия терен, като за целта ще искат смяна на два от домакинските си двубои, което вероятно ще бъде прието.

Специално за мача новият треньор Веселин Великов не може да разчита на Николай Николаев, който е наказан заради червения си картон от двубоя със Спартак. Енцо Ел Фатах вероятно ще стартира като краен бранител за "гробарите". Други промени в състава също не са изключени, тъй като треньорският щаб не са останали доволни от представянето на отбора в първия мач.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ХЕБЪР 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
53