ЦСКА платил 24 000 лева на Левски за Петко Панайотов


F.

ЦСКА е платил 24 000 лева на Левски през лятото. Сумата е била преведена от Борисовата градина към стадион "Георги Аспарухов", за да може "армейците" да подпишат професионален договор с халфа Петко Панайотов и да го картотекират за новия сезон в Първа лига, информира "Тема спорт".

Младокът, който на 20 юли навърши 19 години, премина в детско-юношеската школа на ЦСКА в края на 2021 г. именно от "Герена". Той има 74 мача и 24 попадения за различните гарнитури на "сините". Затова и "червените" е трябвало да платят на вечния съперник компенсация за разходите по развитието му в размер на 24 хиляди лева.

Петко Панайотов и съотборниците му от дублиращия състав през миналия сезон - Юлиан Илиев и Лъчезар Иванов, подписаха първи професионални договори с ЦСКА на 13 юли, след като успяха да впечатлят Томислав Стипич по време на летния подготвителен лагер в Банско. Перспективният халф дори започна като титуляр в гостуването на Лудогорец от първия кръг в първенството и остави добри впечатления с представянето си.

Панайотов записа 30 участия за втория състав на ЦСКА в Югозападната Трета лига през изминалата кампания, като помогна на тима да завърши на втора позиция в класирането зад първенеца Миньор Перник. Полузащитникът дебютира за първия тим пък при гостуването на Локомотив Пловдив в последния кръг от плейофите, загубено с 0:1 на "Лаута". Той може да играе както като опорен халф, така и малко по-високо по терена, както беше срещу Лудогорец.

23