Левски ще стартира новия сезон с победа


F.

Локомотив София - Левски
Стадион: "Локомотив", София
Дата: 20.07.2024 г.
Час: 21:15


Левски гостува на Локо София на стадиона в кв. "Надежда" в среща от първия кръг на родния шампионат. Рестартът на шампионата дава нови надежди на феновете и на двата отбора за по-добро представяне и гонене на по-високи цели. По време на паузата промени имаше и на "Герена", и в "Надежда", но за тях след малко. Двубоят е столично дерби и по традиция е труден за прогнозиране, но FTV и Futbolbet съветват читателите си да пробват знак 2.

Новият стартши треньор на Левски - Станислав Генчев няма да може да разчита на едно от новите си попълнения за старта на шампионата. Нигерийският футболист Клеман Икена няма да бъде картотекиран навреме. Той ще пътува до Хърватия, за да уреди документите си и едва ли ще играе срещу Локо. Новината съобщи лично Генчев.

Генчев бе категоричен, че Сангаре няма да играе с маска в мача срещу Локомотив София. Френският нападател направи впечатление, че игра с маска по време на контролата срещу Макаби Нетаня. Сега обаче няма здравословна причина да играе с такава срещу Локомотив София.

Още в началото на седмицата Левски започна подготовката за съботния мач от първия кръг на новия сезон срещу Локомотив София без централния нападател Алекс Колев.

"Тъкмо се радвах, че след подготовката няма контузени играчи, но Алекс е с лек здравословен проблем и реших да го предпазя, като не тренира днес и в сряда. Няма за него проблем да е готов за мача срещу Локомотив София в събота", коментира Генчев преди един ден.

Ще бъде любопитен начинът по който ще изгежда Левски на терена в "Надежда". Все още е трудно да се каже кои ще са титулярите в мача, като за част от тях вероятно ще се решава в деня на мача и според кой в каква форма се намира.

Сериозна подкрепа ще има за Левски в мача. Билетите за мача вече се продават, като цената им е по 20 лева. Талоните за домакинските срещи на "железничарите" ще са по-евтини, като единствено повишаване ще има за двубоите с Левски, ЦСКА и Ботев Пловдив. Трите тима имат най-голяма фенска маса и винаги секторът за гости бива изпълнен. Такива са очакванията и за предстоящата среща в събота. Ръководството на Локомотив София обмисля да отпусне за "сините" привърженици над 2000 билета. През миналата година "железничарите" дадоха на Левски 1300 талона, като този път бройката ще бъде значително увеличена. По този начин ще постъпят и сериозни приходи в касата на домакините. Очакванията са за много повече желаещи фенове на "сините" да присъстват на първия мач за сезона, като запалянковците предвиждат инвазия в "Надежда".

Промени в Локо София също не липсват. Преди броени дни имаше промяна на собствеността. Новият собственик на Локомотив - Веселин Стоянов пое отбора от Иван Василев. "Железничарите" ще стартират и с нов треньор, който обаче е добре познато име - Иван Колев. Така селекцията в тима закъсня доста, но тя продължава да е в разгара си, като всеки ден се говори за евентуални нови имена, които да подсилят столичното Локо.

Говорейки за новисти, няма как да не споменем и новият нападател на Локо - Анте Аралица, който се очертава и като няй-голяма заплаха за защитата на Левски. Хърватинът направи впечатление у нас преди години, когато вкара не малко голове с екипа на Локомотив Пловдив.

Топлото време в страната също се очаква да окаже влияние върху мачовете, които започват. В събота прогнозата за София е с максимални температури от около 32 градуса.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ СОФИЯ - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
31