Национал на Кипър и уругваец близо до подпис с ЦСКА


F.

Кипърският национал Йоанис Питас е приоритет в селекцията на ЦСКА за върха на атаката, твърди "Тема Спорт".

Армейците влагат сериозен ресурс в опит да доведат нападателя в Борисовата градина, като водят усилени преговори с шведския АИК Стокхолм за правата му.

В момента от клуба са се концентрирали именно върху осъществяването на тази сделка и са сложили "на пауза" контактите с други футболисти за тази позиция.

Изпълнителният директор Филип Филипов дори прекара три дни в Стокхолм, за да води преговори с шефовете на клуба от предградието Солна.

"Да, знам за интереса от ЦСКА. Ще видим какво ще стане в следващите дни", потвърди и националът на Кипър. Той има 7 гола и 1 асистенция в 12 двубоя от началото на сезона в шведското първенство (б.р. - то е с формат пролет-есен). През есента пък се отчита с 9 попадения в 13 участия.

28-годишният играч е желан и от други отбори, но на този етап АИК му е поставил доста висока цена. Твърде вероятно е ЦСКА да е завишил своята оферта и да е предложи над 1 милион евро за него.

Уругвайският защитник Едгар Елисалде, който е смятан за сигурно ново попълнение на ЦСКА, трябва днес да премине задължителните медицински и функционални изследвания.

Ако всичко с тях бъде наред, той ще подпише договор и най-късно утре ще бъде представен като петото лятно попълнение на клуба след Иван Тасев, Иван Дюлгеров, Лумбард Делова и Йоан Борносузов, информира "Тема Спорт".

От вестника допълват, че той е уточнил всички детайли по контракта си с ръководните фактори в Борисовата градина.

24-годишният бивш юношески и младежки национал на Уругвай изкара няколко дни пробен период в тима, воден от Томислав Стипич, най-вече защото не е играл от миналия август. Причина за това е конфликт с бившия треньор на аржентинския гранд Индепендиенте - Карлос Тевес.

Елисалде, който играе еднакво добре като ляв бек и централен защитник, впечатли хърватския треньор на ЦСКА и си заслужи договор с армейците. Те са уверени, че бранителят бързо ще влезе в нужната физическа и игрова форма.

39