Нидерландия обърна Турция и среща Англия (видео)


И. Ангелов

Нидерландия и Турция се срещнаха на "Олимпиащадион" в Берлин в последния четвъртфинален двубой от Евро 2024 г. Днес турците отново впечатлиха с футбола си и със самочувствие като на домакин те поведоха в първото полувреме, преди Роналд Куман също да покаже майсторство и с малко промени да обърне съдбата в своя полза за победа 2:1.

В първата част двата тима имаха възможностите си, но гол падна в 35-ата минута когато Арда Гюлер получи шанс от дясно да центрира на втора греда, и той намери главата на Акайдин за удар над вратаря в горната греда и гола за 1:0.

Това принуди Роналд Куман отново да замени Бергвайн на почивката и за второто полувреме Ваут Вегхорст бе включен в нападението на "лалетата". Веднага нападателят бе в центъра на няколко големи опасности пред вратата на Турция, но без успех. Обратно, Арда Гюлер нацели страничната греда на Фербрюген от пряк-свободен удар в 55-ата минута.

Постепенно обаче Нидерландия налагаше контрол и агресия, и в крайна сметка в 70-ата минута след корнер Депай центрира към дузпата и резервата Де Врай с глава остави Гюнок безпомощен за 1:1. С подобрено самочувствие "лалетата" продължиха и в 76-ата минута Дензел Дъмфрис от дясно центрира ниско за включване на Гакпо и 2:1.

До края Турция отново се хвърли в нападение, но не успя да достигне до изравняване. Включително Фербрюген спаси вратата си по изключителен начин в 91-ата минута от удар от непосредствена близост.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



575