ЦСКА няма да започне сезона на националния стадион?


F.

От 22 август до 30 септември Националният стадион "Васил Левски“ няма да може да бъде използван за футболни мачове, информира "Дарик". Причината – смяна на тревното покритие, както и планирани два концерта на съоръжението в центъра на София - Ед Шийрън на 31 август, както и Андреа Бочели на 14 септември.

Ориентировъчно и все още неофициално в този период ЦСКА посреща Ботев Пловдив, после е символичен гост на Левски, а също така червените са домакин на Берое. Броят на засегнатите домакински мачове на ЦСКА е по-малък, тъй като в началото на септември има пауза в клубния футбол заради националните отбори, като България гостува на Беларус на 5 септември, а 3 дни по-късно приема Северна Ирландия в двубои от Лигата на нациите.


Сблъсъкът Левски - ЦСКА е планиран да се проведе в средата на септември. Досега през последните години за дербитата между сините и червените е използван само Националният стадион. Сега това ще бъде невъзможно. Това означава, че или мачът ще бъде отложен за изиграване след 30 септември, когато съоръжението ще е на разположение за футболните тимове, или ЛевскиЦСКА евентуално може да се състои на "Георги Аспарухов“ без гостуващи червени фенове. Тепърва обаче тези хипотези ще се обсъждат обстойно чисто административно и логистично.

Откакто ЦСКА започна реконструкцията на "Българска армия“, червеният клуб използва Националния стадион "Васил Левски“ за своите домакинства. Какви са вариантите пред отбора на Томислав Стипич?

Възможно е ЦСКА да поиска да изиграе двубоите с Ботев Пловдив и Берое през есенния полусезон като гост вместо като домакин, а след това през пролетния полусезон червените да бъдат домакин. Друг вариант е ЦСКА да използва столичните стадиони на Славия и Локомотив София за своите домакинства в периода, докато Националният стадион не може да бъде използван.

79