ЦСКА ще опита да хване последния влак за Европа


F.

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 31.05.2024 г.
Час: 20:00


ЦСКА приема ФК ЦСКА 1948 на националния стадион в любопитен мач-бараж за последната вакантна позиция в евротурнирите. Въпреки незадоволителното си представяне в последно време, "армейците" влизат в ролята на фаворити, но и тимът от Бистрица не е за подценяване. Все пак прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев запази голяма част от титулярите и срещу Локомотив Пловдив излезе с резерви, а след почивката дори даде шанс за изява на някои юноши на клуба, които се представиха доста обещаващо. Сега обаче Белчев ще разчита на повечето си титуляри, част от които бяха застрашено от наказание, ако бяха получили картон срещу "смърфовете".

Наказан обаче остава Фернандо Каранга. Реално с този мач изтича санкцията на тарана, но с този двубой приключват и официалните срещи за тази кампания. Белчев почти сигурно отново няма да разчита на типичен таран. Лазар Туферджич и Данило Асприля получиха шанс за изява срещу пловдивското Локо, но до голяма степен двамата нападатели показаха защо не се разчита на тях, след като не направиха нищо запомнящо се. Така Белчев ще заложи на Хайнц или Лидсет на върха на атаката.

Християн Петров също ще се завърне, след като получи почивка. А Енес Махмутович е наказан. 27-годишният футболисти получи нелеп картон за реплики и ще изтърпи наказание. Говори се, че неговия договор няма да бъде подновен, а той изтича съвсем скоро.

Густаво Бусато изглежда също ще е другият липсващ (и може би най-сериозен проблем пред треньорите). Той изтърпя наказание от един мач заради червения картон в двубоя с Черно море. След това Дисциплинарната комисия към БФС излезе със становище, че спира правата на бразилеца, но изненадващо не сподели срока на наказание. Вчера стана ясно, че санкцията ще е за цели 5 мача, което е доста странно. От ЦСКА веднага е реагираха и внесоха жалба, като се надяват да могат да разчитат на стража.

На "Армията" все пак се подготвят за сценария с отсъствието на Бусато. Стамен Белчев ще дава пресконференция преди мача, а на нея ще бъде и Димитър Евтимов. Именно той пази срещу Локо, но не се представи добре при единствения гол на "смърфовете". Марин Орлинов също изглежда опция, макар да няма официален двубой за тима.

Във ФК ЦСКА 1948 нямат тези проблеми. Тимът от Бистрица разчита на всички налични футболисти за мача.

"Надявам се, че отборът е готов. С всеки мач играем по-добре. Върнаха се някои контузени футболисти. В оптимален състав сме. Отиваме в петък и каквото стане. Натрупаха доста мачове младите. Има инерция в тях. Понабраха самочувствие и напрежението няма да е фактор. Винаги е емоционален мачът с ЦСКА София. И двата отбора ще излезем мобилизирани. Предполагам, че цяла България ще го гледа този мач. Ще бъде интересно. Нека по-добрият да победи. Постоянно има движение. Има преговори. В момента фокусът е на съвсем друга вълна. После ще мислим за селекцията“, каза изпълнителният директор на ФК ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ФК ЦСКА 1948 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
282