ЦСКА – София вдигна мерника на Хайнц


Н. Гавазов

ЦСКА –София взе важно решение за трансферната политика през лятната пауза, пише днес в. "Мач Телеграф". "Червените" смятат да сменят статута на Тобиас Хайнц и норвежецът да не бъде вече в списъка на непродаваемите.

Халфът се превърна в такъв след отличните си изяви с червената фланелка. В един момент той беше категорично най-добрият футболист на тима, а отделно на "Армията" нямаше никаква негова алтернатива. Именно по тази причина ЦСКА нямаше интерес към няколкото запитвания от Италия за Хайнц. Според слуховете най-солиден интерес към халфа е проявил тимът на Верона, който вероятно ще играе и през следващия сезон в Серия А и продължава да го следи.

Към днешна дата обаче Тобиас Хайнц не е в оптимална форма. Той е в това положение през последните месеци. Отделно в ЦСКА вече има поне няколко халфа, които до голяма степен припокриват качествата на Хайнц - Джонатан Линдсет, Улаус Скаршем и Станислав Шопов. Така Тобиас вече не може да се радва на звездния си статут.

Припомняме, че Хайнц беше нападнат по брутален начин от лидера на Сектор Г Иван Велчев, който го обвини в неспазване на режим.

Така почти на 100% Тобиас Хайнц ще бъде продаден по време на лятната пауза или най-късно след старта на тима в евротурнирите.

108