ЦСКA бие в контрола, Левски с равенство


В. Мухарски

В предпоследната си контрола от лагера в Австрия, Левски не успя да победи 12-ия в чешкия шампионат Словачко. Контолата се игра в Линдабрун и завърши при резултат 0:0. В 23-ата минута бе най-чистото положение за българския тим, когато Младенов добре изведе Христо Йовов, който веднага стреля, но противников защитник успя да изчисти топката от голлинията.

В 52-ата минута Сержиньо Грийн засече центриране от корнер, но за нещастие ударът му попадна право в гредата. В 77-ата минута пред резервата Симеон Райков също се откри добра ситуация за гол, но стражът на чехите се справи с положението. До момента Левски има 3 победи, 2 равни мача и 1 загуба в контролите си от лятната подготовка. Последната проверка на тима е на 19 юли срещу израелския Ашдод.

Вечният съперник на Левски - ЦСКА победи с 2:1 на полския Краковия в контрола от лятната подготовка на "червените". Новото попълнение на "армейците" Саша Живец вкара първия си гол за отбора в 15-ата минута. Тогава възпитаниците на Милен Радуканов отнеха топката в центъра на терена, Янис Зику преодоля голяма част от защитниците на поляците и с перфектен пас изведе Живец зад защитата на Краковия, а за крилото остана лесната част, като с техничен удар откри резултата. В 41-ата минута бе отменен гол на Янис Зику.

В 57-ата минута вратарят на Краковия не се намеси добре и това даде шанс на Станислав Костов да вкара за 2:0. В 65-ата минута Костанович спечели единоборството с Дечев и с глава прати топката в мрежата на Здравко Чавдаров за крайното 2:1.

В 82-ата минута мачът беше прекратен по решение на Милен Радуканов, който реши да изведе отбора, след като малко по-рано Мартин Дечев беше блъснат грубо от противников футболист.

Новият член на българската "А" група Лудогорец Разград постигна престижно равенство 0:0 с шампиона на Германия от 2007г. - Щутгарт. Срещата се игра в Лангенфелд, Австрия и е част от лятната подготовка на двата тима.

Други контроли на български тимове днес:

Черноморец Бургас - Светкавица Търговище 2:0
Ботев Пловдив - Спартак Плевен 2:1
Етър Велико Търново - Добруджа Добрич 2:0
Калиакра Каварна - Видима Раковски Севлиево 1:1

139