ЦСКА се разправи с гръцкия ПАОК


В. Мухарски

ЦСКА победи гръцкия ПАОК с 3:1 в контрола, играна в Холандия. Мениджърът на българите Милен Радуканов заложи на състава, с който взе Купата на България през изминалия сезон. Гърците поведоха в резултата с гол на Виериня в 9-ата минута, който се възползва от грешка в защитата на "червените" и необезпокояван вкара топката в мрежата на Караджов за 1:0.

В 26-ата минута Грегъри Нелсън намери по отличен начин Румен Трифонов, който със страхотен удар от воле вкара за 1:1. Малко по-късно Спас Делев също прати топката в мрежата на ПАОК, но преди това бе прозвучал сигнал за засада. След почивката "армейците" доминираха на терена и това даде резултат още в 49-ата минута. Резервата Мораеш центрира , a звездата на отбора Спас Делев засече с глава и вкара за 2:1.

Само 4-ри минути по-късно новото попълнение на "червените" Янис Зику със страхотен прехвърлящ удара изненада вратаря на гърците и по този начин записа името си сред голмайсторите. В 70-ата минута резервата Цукалас намали на 3:2, след груба грешка на Караджов и по този начин оформи крайния резултат.

144