Радуканов: Зику трябва да свали близо два килограма


В. Мухарски

Отборът на ЦСКА замина рано тази сутрин на лагер в Холандия. Главният мениджър на "червените" Милен Радуканов заяви, че румънската звезда на тима Янис Зику трябва да отслабне с близо 2 кг., в противен случай играчът ще бъде глобен. Радуканов също така разкри пред журналистите, че легендата на отбора Джони Велинов стана шеф в ДЮШ ЦСКА.

"Потренирахме две седмици в Боровец и аз съм доволен от всички играчи. Към края имах проблеми с Бандаловски, той дори не взе участие в контролата с Бдин, но сега вече е по-добре. Надявам се да избистрим игровия облик на отбора. Предстоят 5 контроли и трябва да наблегнем на игровата подготовка. 26 футболисти заминават с нас. След лагера в Холандия още някой от младите може да бъде преотстъпен на друг тим. Други нови играчи засега няма да има" заяви Радуканов.

"Преди първия кръг имаме мач за Суперкупата (срещу Литекс), която трябва да спечелим. Ще наблюдаваме контролите на "оранжевите" на запис, освен това ще следим и изявите на Локо София. Янис Зику тежи 79.5, а трябва да стане 77 или поне 78 кг. Ще свали килограмите, а ако не го стори ще има глоба", заяви Радуканов с усмивка на лице.

"Сега като съм главен мениджър имам повече отговорности. Опитвам се да организирам и техническите неща в отбора. Джони Велинов ще носи голяма отговорност за школата на ЦСКА. Той става директор на ДЮШ. Знаете, че Велинов е една от легендите на отбора и е емблематично име, а аз му имам пълно доверие. При децата най-важни са условията за работа. Надявам се да им ги осигурим. Ще се опитваме да ги учим, а резултатите ще дойдат" сигурен е Милен Радуканов.

Снимка: Илияна Енчева

149