ЦСКА се дъни, Левски мачка в контроли, новите бележат за сините


В. Мухарски

ЦСКА завърши наравно 1:1 с втородивизионния Бдин Видин в първата си контрола от лятната подготовка. Пред близо 500 червени фенове в Самоков дебют за "армейците" направиха  Янис Зику, Жуниор Мораеш, Адемар, Александър Якимов, Антон Карачанаков, Александър Дюлгеров и Саша Живец. Въпреки това нито един от тях не показа необходимата класа за отбор, който ще пробива в групите на Лига Европа.

В 28-ата минута на срещата звездата на отбора Спас Делев даде преднина на 31-кратните шампиони на страната. В 60-ата минута Десислав Русев вкара за крайното 1:1, след като се възползва от грешка в защитата на ЦСКА. Възпитаниците на Милен Радуканов разочароваха с представянето си, а отбора на Бдин изпусна още няколко добри положения за гол.

В същото време вечният съперник на ЦСКА - отборът на Левски победи с 4:0 унгарския Ломбард Папа. Още в 7-ата минута Дани Младенов откри резултата, след като наказа грешка на вратаря на унгарците. В 21-ата минута отново добра игра на Младенов, който този път добре намери Шюрд Арш и новото попълнение вкара първия си гол за "сините" и втори в мача.

Друг нов играч на отбора - Иван Цветков с удар от близко разстояние направи резултата класически в 33-ата минута. Крайния резултат оформи юношата на ЦСКА и също ново попълнение на Левски Орлин Старокин, за радост на треньора Георги Иванов и треньорското ръководство на "сините".

Други контролни срещи, които се изиграха днес:

Локомотив Пловдив – Монтана 1:2
Локомотив София – Спортист Своге 4:0

149