Новата звезда на ЦСКА предпочел България пред Италия и Германия


В. Мухарски

Румънският футболист Янис Зику бе представен днес като ново попълнение на родния ЦСКА. Играчът стана голмайстор на румънското първенство през изминалия сезон и сега е спряган за новата звезда на "армейците". Пред медиите и феновете в София Зику заяви, че е отказал предложения от Германия, Италия и Румъния, за да дойде в ЦСКА.

"Желая да вдигна много трофеи с ЦСКА. Най-напред искам да стана шампион с "червените". За мен това е един нов пъти се надявеам да вкарам много голове и да съм най-добрият футболист в България. Имах и други оферти и проведох много разговори и въпреки това желанието ми е да съм на върха и затова избрах ЦСКА. Можеше да отида в Италия, Германия или в някой клуб от Румъния", заяви Зику. 

"Феновете на ЦСКА са страхотни и искам да вкарам много голове за тях. Желанието ми е да ги зарадвам с шампионската титла. Журналистите в Румъния все ми казваха, че имам наднормено тегло, а вкарах 20 гола през миналия шампионат. Дано пак да имам такива проблеми, че и тук да не спирам да бележа. Не знам защо имаше такива коментари по мой адрес, може би някои от журналистите там ми се сърдят, защото не съм си общувал много с тях. Надявам се в България да чета повече за играта си, а не за това какви проблеми имам", завърши Зику.

163